tiistai 25. syyskuuta 2007

Ihmisoikeustarkkailijoiden kootut typeryydet

"Ihmisoikeustarkkailija on diplomaattipassilla, mersua tienaava tyhjäntoimittaja." Petri Krohn

Ihmisoikeustarkkailijoiden suusta kuultua.

”Mitä syytä suomalaisella on puolustaa neuvostoupseerin tytärtä?”, ETYJ:in ihmisoikeustarkkailija, saksalainen Uwe Mahrenholtz kysyi ensimmäiseksi, kun ihmettelin, millä perusteella Viro kuvittelee karkottavansa Virossa syntyneen, 22-vuotiaan Irina Kurovan, jonka isä oli entinen KGB-upseeri. (Vuosi 1998)

”Ei Virossa loukata ihmisoikeuksia. Ainoa, joka väittää Virossa loukattavan ihmisoikeuksia on Venäjä. Koska Venäjä käy Tsetsenian sotaa ja rikkoo itse ihmisoikeuksia, Virossa ei rikota ihmisoikeuksia”, ETYJ:in suomenruotsalaisen ihmisoikeustarkkailija Rurik Holmbergin vastaus epäilyksiini, että Viron kiinteistömarkkinoilla tehdään ihmisoikeusrikoksia.
Suomalainen tuttavani kertoi, miten kiinteistövälittäjät kävivät uhkailemassa hänen talossaan asuvia venäläisiä. Jos venäläiset eivät suostuisi myymään asuntojaan, he jäisivät vaille oleskelulupaa ja heidät karkotettaisiin maasta. Talooni tunkeutunut ”ullakkovaras” puolestaan perusteli rakennuslupaansa talon ullakolle niin, että hänen tehtävänään on talon virolaistaminen. Käsitykseni oli, että Virossa pyrittiin Israelin tapaan tekemään etnisiä puhdistuksia rakennuslupien ja kaupunkisuunnittelun avulla. (vuosi 1995?)

”Virossa ei rikota ihmisoikeuksia, koska täällä ei näy verta”, YK: n palveluksessa ollut suomalainen naisjuristi ja ihmisoikeustarkkailija vastauksena ihmettelyyni, että kaikki ihmisoikeusloukkauksista valittavat henkilöt kuuluvat samaan etniseen ryhmään. Sen olisi mielestäni pitänyt saada hälytyskellot soimaan ihmisoikeustarkkailijoiden korvissa. (Vuosi 1995?)

(Petrin kommentti: juristeilla ei todellakaan ole mielikuvitusta.)

Ei kommentteja: