tiistai 26. toukokuuta 2009

”Toimittajat lähtevät linnaan”-laki

Hesarin kulttuuritoimittaja Kirsikka Moring naureskeli Venäjän pyrkimyksille saada historian vääristelijät kuriin uuden historiakomission avulla. Moring ei artikkelissaan ”Venäjä opettaa naapureilleen historiaa” vielä ymmärtänyt sitä, että hyväksytyllä asetuksella Moringin tapaiset toimittajat lähtevät linnaan. Luvassa on maksimissaan viisi vuotta vankilaa.
Toimittajat joutuvat aina välillä natsimoodiin. Fasismi integroituu kieleen niin, että keskustelu muuttuu mahdottomaksi. Media oli edellisen kerran natsimoodissa Natsi-Saksassa. Natsi-Saksa oli avoin yhteiskunta. Hitler ei sulkenut lehtiä eikä karkottanut ulkomaisia kirjeenvaihtajia Berliinistä. Toimittajat katsoivat ”livenä” holokaustia näkemättä Hitlerin toimissa mitään kummallista. Se johtui siitä, että toimittajat olivat yhtä antisemitistisiä kuin ympäristönsä. Toimittajat käsittelivät kyllä juutalaisten kohtaloa, mutta otsikot kirkuivat: ”Juutalaisrottien kauppoja kivitettiin Münchenissä” ... ja niin edelleen. Toimittajat myös kysyivät saman kysymyksen kuin Hitler: ”Mitä Hitlerin tulisi tehdä juutalaisongelmalle?” Kukaan ei kysynyt, mitä tehdä Saksan fasismiongelmalle?
Antisemitismi ja russofobia ovat samanlaisia ilmiöitä. Suomessa russofobia on jo läpäissyt täydellisesti kaikki yhteiskunnan kerrokset, median erityisesti.
Historiaa vääristelemällä Virossa ja Latviassa perustellaan yhteensä 1,5miljoonan venäläisen jääminen ilman kansalaisuutta vuonna 1991. Kun Kirsikka Moring kirjoittaa, että Venäjä haluaa estää häntä kirjoittamasta Viron miehityksestä ja pakottaa hänet valehtelemaan, Moring on natsimoodissa. Hän haluaa laillistaa maailmalle 1,5 miljoonan ihmisen poliittisten ja kansalaisoikeuksien riiston. Hän haluaa puolustaa Baltian apartheidia. Hän piilottaa oman rasistisen maailmansa syyttämällä Venäjää hänen sanavapautensa rajoittamisesta. Uusi laki on vain Venäjän varoitus näille toimittajille. He syyllistyvät kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Yhtenä päivänä he lähtevät linnaan.
Huomauttaisin, että Virossa käytetään ”miehitys” -sanaa synonyyminä Viron sosialistiselle neuvostotasavallalle. Moringin kirjoitus vahvistaa käsitystäni siitä, kumpi on tärkeämpi Viron apartheidille, Tarja Halonen vai Aatos Erkko? Kyllä se on Aatos Erkko.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin toimittaja Kirsikka Moring "piilottaa oman rasistisen maailmansa syyttämällä Venäjää hänen sanavapautensa rajoittamisesta. Uusi laki on vain Venäjän varoitus näille toimittajille. He syyllistyvät kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Yhtenä päivänä he lähtevät linnaan."

Ei Venäjä rajoita Moringin tapaisten limanuljaskoiden sananvapautta, vaan se vain varoittaa. Jos he jatkavat valheiden levittämistä Suuresta Isänmaallisesta Sodasta tai muuten Neuvostoliitosta/Venäjästä he syyllistyvät rikokseen, josta seurauksena on viiden vuoden vankilatuomio.