sunnuntai 24. toukokuuta 2009

SUOMEN ANTIFASISTISEN KOMITEAN KANNANOTTO ANTONIN TAPAUKSESSA

Suomen poliittisen johdon on aika antaa perusteellinen selvitys siitä, mitä tapahtui niiden kolmen viikon aikana, joina 5-vuotias Anton Salonen piileskeli isänsä Paavo Salosen kanssa Pietarin konsulaatin seinien suojissa.

Suomessa on esitetty, sekä mediassa, että ulkoministeri Aleksander Stubbin suulla, että suomalaiset eivät tehneet Venäjällä mitään laitonta. Paavon ja Antonin vaikeudet rajalla johtuivat vain siitä, että Venäjän alemmat virkamiehet eivät noudattaneet Venäjän lakia. On väitetty, että Venäjä yleensäkään ei ole oikeusvaltio vaan viranomaiset säännöllisesti viis veisaavat laista.

Presidentti Tarja Halonen on tiennyt konsulaatin piileskelijöistä kolmen viikon ajan. Neljä ministeriä oli keskustellut isän kanssa. Ilmeisesti hallituksessa asiaa on seurannut kokonainen kriisiryhmä. Miksi siis Suomen poliittinen johto ei ottanut yhteyttä Venäjän poliittiseen johtoon ja vaatinut Venäjän lain noudattamista ja isän ja pojan välitöntä palauttamista Suomeen? Jos poliittiseen johtoon on oltu yhteydessä, olisi siitä aika kertoa nyt! Onko Suomesta oltu yhteydessä edes Venäjän viranomaisiin?

Nyt syntyy vaikutelma, että Suomen poliittinen johto päätti hoitaa asian oman käden oikeudella salaa Venäjän viranomaisilta. Konsulaatin viranomaiset valehtelivat myös Suomen kansalainen Rimma Saloselle tämän tiedustellessa poikansa olinpaikkaa. Itse asiassa kyse ei ole vain vaikutelmasta. On ilmeistä, että Suomen poliittinen johto on halunnut määrätietoisesti hämätä Venäjän viranomaisia ja tukea Venäjän lain vastaista toimintaa.

Jos suomalaiset eivät tehneet mitään rikollista, miksi Stubb ei hoitanut asiaa kuntoon Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa?

Vaadimme selvitystä siitä, milloin Suomi oli ensimmäisen kerran yhteydessä Venäjän ulkoministeriöön Pietarin konsulaatin ongelmista? Oliko Suomen hallitus tietoinen Venäjällä tapahtuvan toiminnan laittomuudesta?

Vaadimme myös selvitystä siitä, kuka hoiti yhteydenpidon Pietarin konsulaatin ja hallituksen välillä. Keneltä hallituksen ministerit saivat tietää laittomasta rajanylityksestä ja lapsen salakuljetuksesta sen tapahduttua?

Selvitystä on vaatinut myös Venäjän ulkoministeriö. Suomen ulkoministeri ei voi vähättelyllä ja vaikenemalla poistaa Suomen ja Venäjän suhteita jäytävää kiistaa. Diplomaattinen kiista ei ole ohi, ennen kuin Venäjä sanoo, että se on ohi.


Suomen antifasistinen komitea

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Putin tulee Suomeen ja tärkeimmäksi keskustelunaiheeksi on nousemassa Pikku-Antonin tapaus. Venäjän asevoimat näytti mistä kana pissii tarvittaessa. Putin kertoo Vanhaselle näin pääministereiden kesken, että muistathan sinä ne Mainilan laukaukset. Nykyvenäläisen totuuskomission mukaan ne tulivat Suomen puolelta. Venäjälle on perustettu virallinen elin, joka tarkkailee voittamattoman Neuvostoliiton sotasaavutusten vastaista propagandaa. Sen esittäjät tuomitaan pitkäaikaisiin vankilarangaistuksiin.

Vanhasen on tunnustettava, että Suomen laivasto syyllistyi siihen, että Venäjän laivastossa tapahtui ymmärrettävä vahinko. Olihan tykkimies niin järkyttynyt Pikku-Antonin sieppaamisesta, että hän ampui automaattisesti. Vanhasen tulee pyytää Suomen nimissä anteeksi ampumavälikohtausta ja palauttaa Pikku-Anton Venäjälle sekä maksaa kaikki kulut (mm. ammutut kranaatit) sekä Pikku-Antonin äidille 1,2 milj.euroa korvauksia kärsimyksistä.”