torstai 11. joulukuuta 2008

Jakobsonin komissio

Julkaistu myös Barrikadi-sivustolla, www.barrikadi.fi , Harri Nykäsen kommentoidessa Max Jakobsonin Totuus-komission loppupuheenvuoroa.

Olen kritisoinut Lennart Meren asettamaa Max Jakobsonin johtamaa totuuskomissiota kahden valheen komissioksi. Se valheellisesti puhuu neuvostomiehityksestä ja toisaalta valheellisesti latistaa fasismin tavallisen stalinismin tasolle. Komission asettaminen oli Mereltä nerokasta. Hän sai valjastettua suomalaisen näiden valheiden takuumieheksi. Tämä on yksi syy, miksi en ole koskaan pitänyt Merestä, vaan olen kutsunut häntä herra Kurtziksi, tuoksi Joseph Conradin kulttihahmoksi, joka loi mielisairaan yhteisön syvälle Afrikkaan.
Tuo komissio on koko nykyisen apartheid-Viron perustuslaki. Sen avulla varmistetaan, että venäläiset Virossa ovat "miehittäjiä" eikä ole mitään kummallista siinä, ettei heillä ole kansalaisuutta. Komission pyrkimyksenä on myös rinnastaa fasismi ja kommunismi samaistamalla niiden rikokset. Tällä halutaan kieltää fasismin olemus rasistisena rotuoppina. Se on eräänlaista holokaustin kieltoa.
Oli surullista nähdä, että loppuraportin julkistamistilaisuudessa Suomen valtiovaltaa edusti ulkoministeriön virkamies Jaakko Blomberg. Se tarkoittaa sitä, että tällä Viron etnistä puhtautta vaativalla nykypolitiikalla on Suomen valtion virallinen tuki.
Ilmeisesti Suomella on tähän kaksi syytä: YYA-Suomen häpäisy ja Suur-Suomi-aatteesta lähtevän etnisesti puhtaan Viron luominen. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Nyky-Viron todellisuuden kanssa, jossa kolmasosa väestöstä on venäläisiä. Totuuskomissio varmistaa omalta osaltaan valitettavasti sen, ettei Viroon pääse syntymään edes sitä kansakuntaa, jota varten tämä valtio olisi olemassa.
Muuten olen sitä mieltä, että tämän komission yksi perimmäisistä tarkoituksista on peittää virolaisten omat rikoksensa, niin natsiaikaisen juutalaisten tuhoamisen kuin nykyisen venäläisten kohtelun.
Hienoa, että kirjoitit asiasta, vaikka emme olekaan asioista samaa mieltä.

Ei kommentteja: