keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Sinimäki ja taistelu 1900-luvun perinnöstä

Virossa järjestetään ensi lauantaina perinteiset natsipippalot Sinimäellä Itä-Virossa. Sinimäki on paikka, jossa virolaiset natsit pysäyttivät puna-armeijan etenemisen puoleksi vuodeksi. Paikalla juhlivat vielä hengissä olevat Viron SS-miehet. Kiitos heidän taistelutahtonsa, puoli miljoonaa juutalaista menetti henkensä Unkarissa.

Näitä miehiä ei kuitenkaan syytetä juutalaisten tuhosta. Heitä juhlitaan Virossa ”vapaustaistelijoina”.
”Viron valtion tulisi antaa tunnustusta näiden miesten taistelulle, sillä he taistelivat Viron itsenäisyyden palauttamisen puolesta”, nuori nationalisti, Isänmaa-puolueen kansanedustaja Urmas Reinsalu sanoo Postimees-lehdessä. (http://www.postimees.ee/?id=292956)

Samanaikaisesti natsimarssin kanssa Sinimäellä on toinenkin tilaisuus. Viron venäläiset aktivistit, yövartiolaiset, ovat hakeneet lupaa Vaivaran kunnalta järjestää ”Maailma ilman natsismia”-järjestön puitteissa mielenosoitus natsijuhlia vastaan. Paikalle tulee antifasisteja Saksasta, Israelista, Venäjältä, Puolasta. Latviasta ja Liettuasta. Me suomalaiset olemme ilmeisesti maahantulokiellossa.

Natsismin nousu Baltiassa on tosiasia. Latviassa ja Liettuassa järjestetään vastaavanlaisia natsimarsseja.
Viime viikolla kaikkien Baltian maiden pääministerit lähettivät kirjeen Amerikan presidentille, Barack Obamalle, jossa he kiittivät Yhdysvaltoja siitä, että Amerikka ei 70 vuoden aikana tunnustanut Baltian maiden kuulumista Neuvostoliittoon.

Kirje on osa maailmassa käytävää ideologista sotaa, jonka päänäyttämönä on Baltia. Kysymys on 1900-luvun perinnöstä. Me SAFKA:ssa uskomme, että 1900-luku oli mullistavan edistyksellinen kiitos kansainvälisen työväenliikkeen ja Venäjän vallankumouksen. Euroopassa vasemmisto vei kehitystä eteenpäin, mutta todellinen vetovastuu oli kommunismilla ja Neuvostoliitolla.

Baltit uskovat toisin. Väittämällä joutuneensa Neuvostoliiton miehittämiksi Baltian maat pyrkivät todistamaan maailmalle, että Euroopassa on riehunut vain toinen toistaan kauheampia totalitaristisia aatteita.
SAFKA:n pääideologi Petri Krohn kiteyttää uuden natsiopin näin:
”Euroopan historia on pelkkää sosialististen kansanmurha-aatteiden keskinäistä kilpailua suuremmasta pahuudesta, kun Amerikka yksin edustaa edistystä ja vapautta. Nyt Amerikka on vihdoin vapauttanut Euroopan 1900-luvun saatanallisesta perinnöstä!”


P.S. Baltian pääministerien hölynpöly miehityksestä paljastuu vuoden 1964 Playboy-lehdessä. Lehdessä poseeraa virolainen kaunis blondi, elokuvatähti Eve Kivi, ilman rihman kiertämää. Lehti ei esittele ”miehitystisseja”. Termiä Baltian ”miehitys” ei Playboyssa tunnettu niin kuin ei muuallakaan maailmassa.

http://www.ekspress.ee/news/foto/fotogalerii/fotouudis-eve-kivi-foto-1964-aasta-playboyst-on-internetis-levimas.d?id=32279969

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Etusivu uusiksi

Oli ilo herätä sunnuntaipäivään ja huomata, että suuri suomalainen antifasisti Johan Bäckman on päässyt valtakunnan ykköslehden etusivun uutiseksi. Hän suorastaan varasti päähuomion Venäjän nuorison Seligerin kesäleiristä kertovassa jutussa. SAFKA:lle tämä on mediavoitto. Helsingin Sanomat on järjestelmällisesti vaiennut Johania ja SAFKA:a kuoliaaksi. Johan on päässyt pannasta. Tiedossahan oli, ettei suomalainen media voi loputtomasti mitätöidä sellaista, minkä koko Venäjä tietää.

Helsingin Sanomat on suomalais-fasistisen maailmankuvan pää-äänenkannattaja. Lehden nationalistis-konservatiivinen linja korostuu Viron apartheidin tukemisessa, historian vääristelyssä ja vasemmiston häpäisyssä. Lehti puhuu Viron sosialistisesta menneisyydestä halventavasti ”neuvostomiehityksenä”. Se syyllistyy myös jatkuvaan kiihotukseen kansanryhmää vastaan nimitellen Baltian venäläisiä miehittäjiksi.

Oli erityisen ilahduttavaa, että SAFKA:n agenda oli päässyt jo lähes sellaisenaan Hesarin sivuille. Viron apartheidista Helsingin Sanomat kirjoittaa vielä sitaateissa merkkinä tuestaan Viron rasistiselle järjestelmälle. Hienoa oli myös se, että Hesarin jutussa kerrotaan Päivi Hirvelästä, joka sai kunnian olla Seligerin installaation ainoa suomalaisnatsi. Turha mainitakaan, että asia uutisoitiin SAFKA:n sivuilla jo viikko sitten. Että valtakunnan ykköslehti osaakin olla hidas.

Päivi Hirvelä on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomari ja kuuluu siihen joukkoon, joka irtaannuttaa EU:ta Nürnbergin periaatteista eli rehabilitoi fasismia. EU:ssa erityisesti Baltian maissa ja Suomessa moraalinen kompassi on vinksahtanut, mistä Hirvelä on elävä näyte. Nürnbergin periaatteisiin sitoutuminen tarkoittaa sitä, että natseja vastaan taistelleet eivät olleet koskaan väärässä. Hirvelä päätti toisin. Latvialainen punapartisaani Vasili Kononov oli Hirvelän mielestä rikollinen. Tämän ajattelun makaaberi ilmentymä on se, että Liettuassa Vilnan getosta selvinneet juutalaiset ovat saamassa sotarikossyytteitä liityttyään antifasistisiin punapartisaaneihin. Hirvelälle tiedoksi: kun juutalaiset todetaan syyllisiksi taistelussa natseja vastaan, EU on tuhonnut kaikki periaatteensa. Mistään ihmisoikeuksista ei enää sen jälkeen voi olla puhettakaan.

EU:n perusajatuksena on olla antifasistinen. Sellaiset maat, jotka irtoavat Nürnbergin periaatteista, pitäisi heittää ulos EU:sta välittömästi. Ja sellainen tuomari, joka tätä ei ymmärrä, voisi matkustaa pikapikaa Strasbourgista kotiin.

Helsingin Sanomien suopeus antifasistien toimintaa kohtaan huolestuttaa. Mottomme on Mahatma Gandhia vapaasti siteerattuna:
”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight with you, then you win.”

Taidetaan mennä kakkosvaiheessa. Meidän on ilmeisesti syytä olla varuillamme, ettemme joudu marginaalista main streamiksi.

http://antifasistit.blogspot.com/2010/07/paivi-hirvela-on-natsi.html

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Viro sai lottovoiton

Eurokerhoon mukaan pääsy on lottovoitto Virolle, sillä Viro sai nyt kätensä Saksan taskuun. Köyhtyvällä Virolla ei ole enää tulevaisuudessa hätäpäivää.

Euro on ennen kaikkea imagokysymys. Vielä toistaiseksi se antaa kuvan jostakin uskottavasta ja luotettavasta ja viime kädessä sellaisesta, jonka pystyssä pitämiseen Saksa on sitoutunut.

Viron talous näyttää numeroissa hyvältä, mutta vain numeroissa. Esimerkiksi Viron valtion olematon velka johtuu siitä, ettei Viron valtio ole saanut lainaa. Virolla ei ole minkäänlaista luottoa kansainvälisten pankkien silmissä. Nyt euron tulo nostaa valtion luottoluokitusta ja Viro pystyy maksamaan eläkkeet ja työttömyyskorvaukset lainarahalla. Viro siirtyy eurooppalaisille tavoille niin julkisen sektorin hoidossa kuin sosiaaliturvan takaamisessa.

Euron on toivottu tuovan Viroon investointeja, mutta Suomen esimerkki ei odotuksia vahvista. Päinvastoin. Euron tulon jälkeen Suomi on edelleen yhtä syrjässä kuin se on aina ollut. Ulkomaiset investoinnit ovat virranneet maasta poispäin. Ei ole mitään syytä olettaa, että Viron kohdalla tilanne olisi toisenlainen. Yritykset, jotka haluavat Venäjän markkinoille, menevät suoraan Venäjälle.

Euroopan markkinoilla Virolle jää kilpailueduksi kansalaisuudeton ja poliittisten oikeuksien puutteesta kärsivä venäläinen vähemmistö, joka tarjoaa halpaa työvoimaa. Poliittisesti voi olla tulevaisuudessa arkaluontoista, jos Suomesta yhä enemmän siirretään työtä Viroon. Työttömyydestä kärsivät Suomi ja Ruotsi eivät voi enää ulkoistaa työtä Viroon. Epäillä sopii myös, että kaikki se työ, joka on Suomesta siirrettävissä, on jo siirretty muualle.

Euro sementoi apartheidin yhä lujemmin Viron yhteiskuntajärjestelmäksi. Euron tulo valheellisesti indikoi, että maassa on kaikki hyvin. Se vahvistaa rasistisen järjestelmän tukipilarin, pääministeri Andrus Ansipin asemaa. Hänestä tulee todennäköisesti Viron seuraavakin pääministeri ensi vuoden kevään parlamenttivaaleissa. Virossa ei enää tapahdu muutoksia demokraattisin keinoin.

Euro nostaa jonkun verran hintoja, tuskin kuitenkaan paljoa, sillä Viron ostovoima ei euron myötä nouse. Köyhät voivat entistä huonommin. Köyhiä ovat eläkeläiset, työttömät ja venäläiset. Viron yhteiskunnan eriarvoistuminen pahenee.

Asuntolainojen korkotason ei uskota Virossa laskevan, sillä ruotsalaisilla pankeilla on paljon saatavia Virossa. Ne eivät kovin hevillä aloita uutta lainabuumia, joten kiinteistömarkkinoilla euron tulosta ei ole paikallisille paljon hyötyä eikä talouden moottoriksi.

Baltian maiden kohdalla ilmassa on koko ajan roikkunut kysymys, miten elinkelpoisia maat todellisuudessa ovat. Ne ovat pieniä ja syrjäisiä vailla merkittäviä vientituotteita. Saksan vastuulla on nyt se, että Viron konkurssi on poissuljettu vaihtoehto.

Euro liittää kaksi fennougria selvemmin yhteen. Virolaisilla ja suomalaisilla on molemmilla samanlainen identiteettiongelma. Me pyrimme kaikella tavalla hännystelemään Saksaa häivyttääksemme sen epäilyn, että olemme jotenkin liian mongoleja Eurooppaan. Euron avulla me pääsemme Euroopan perslävestä sen ytimeen. Viro teki sen nyt Suomen perässä.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

UM:n luottotoimittajat

Yleisradion toimittaja Jarmo Mäkelä paljasti YLE:n kolumnissaan ”Monitoimimiehiä” mielenkiintoisia asioita Suomen ulkoministeriön luottotoimittajajärjestelmästä. Suomen ja Venäjän lapsikiistojen ollessa kuumimmillaan Suomen ulkoministeriössä tajuttiin, ettei UM:llä ole ensimmäistäkään luottotoimittajaa – ei Suomen mediassa ja vielä vähemmän Venäjän mediassa.

Ulkoministeriön lehdistöosaston päällikkö Petri Tuomi-Nikula oli vastuussa mediasta. Mäkelä kirjoittaa:
”Tämä otti tapauksesta opikseen, ja piti Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan seminaarissa toukokuun alussa esitelmän, jossa sanoi mitä ajatteli. Koska media on suomettumassa uudelleen, on palattava menetelmiin, joista sovellettiin kylmän sodan aikana: jokaisesta toimituksesta etsitään luottomiehet ja -naiset. Nämä pidetään ajan tasalla joko päätoimittajien hiljaisella suostumuksella tai heidän tietämättään. Petri Tuomi-Nikula siirrettiin suurlähettilääksi Roomaan ja sittemmin on pidetty huolta siitä, että tällaisen ajattelun rippeetkin on siivottu ministeriön käytäviltä”, Mäkelä kirjoittaa.

Herää kysymys, miksi luottotoimittajat ovat kiellettyjä? Mikä tässä ajattelussa on sopimatonta?

Eittämättä tulee mieleen se kuuluisa CIA:n Crowleyn lista luottotoimittajista, joiden joukosta löytyi yksi suomalainen nimi: Aatos Erkko. Listalla oli noin 2600 toimittajaa, joiden kautta CIA väitti saavansa ”uutisen kuin uutisen” läpi. He tarjoilivat siis Nato-propagandaansa luottotoimittajiensa kautta maailman lehdistöön. Listan aitous on kiistetty.

Suomen ulkoministeriössäkin on siis täytynyt olla tällainen lista luottotoimittajista, joiden kautta Nato-propagandaa on suollettu Suomen lehdistöön.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että UM:ssä toimii edelleenkin luottotoimittajajärjestelmä. Jouduin Virossa hankaluuksiin protestoidessani Harkun leiriä vastaan, jonne virolaiset alkoivat kerätä karkotettavia venäläisiä. Olin kuvitellut, että Suomen ulkoministeriö olisi estänyt sen, että virolaiset rakensivat keskitysleirin venäläisille juuri ennen maan EU-jäsenyyttä. Sen sijaan UM:n virkamiehet Viron lähetystössä soittivatkin lehtieni päätoimittajille, Hannu Leinoselle Kauppalehteen ja Ari Valjakalle Turun Sanomiin, että toimittaja Hietanen pitää erottaa. Valjakan hermot kestivät, Leinosen eivät. Sain jatkaa Turun Sanomissa. Selväksi tuli, että en varmasti ollut UM:n luottotoimittaja. Suurlähettiläänä oli tuolloin demari Jaakko Blomberg.

Luottotoimittajien joukosta nosti seuraavaksi päätään Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen, joka teki minusta maanpetturin. Sitä ei sitten enää Valjakankaan hermot kestäneet ja yhteistyöni Turun Sanomien kanssa loppui.

Selväksi tuli, että Viron apartheidin takana on Suomen ulkoministeriön kokoomus- ja demarivirkamiehet luottotoimittajiensa kera. Viron rasistinen järjestelmä pysyy pystyssä Suomen ulkoministeriön ja Jarmo Mäkelän kaltaisten toimittajien tuella.

Jarmo Mäkelän kolumnit julkaistaan Apu-lehdessä, Maaseudun Tulevaisuudessa ja Virossa Postimees-lehdessä. Mäkelä jatkaa kolumnistina Jarmo Virmavirran jalanjälkiä antamassa virolaisille uskoa siihen, ettei venäläisten sortamisessa ole mitään väärää.

Kiinnostavaa oli, että Jarmo Mäkelän Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovia käsittelevän kolumnin otsikko ”Monitoimimiehiä” oli Virossa saanut muodon ”Johan Bäckman mustamaalaa suomalaisia”. Iivikin oli taas herännyt tylsällä puukollaan hyökkäämään johtavaa suomalaista antifasistia vastaan. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka monen maan ulkoministeriön luottotoimittajaa Johan Bäckman kykenee inspiroimaan.

http://2.bp.blogspot.com/_NrZ_tbdQHnk/TDTNXJSfE2I/AAAAAAAAB2M/IjZ27Pawg_A/s1600/JarmoM%C3%A4kel%C3%A4YLE06072010.jpg
http://www.postimees.ee/?id=285699
http://www.postimees.ee/?id=286947

P.S. Yle on poistanut Mäkelän kolumnin. Se löytyy tallennettuna vain Juha Molarin sivuilta.

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Israelissa herättiin

Viron amerikkalainen presidentti Toomas Hendrik Ilves sai kunnolla köniinsä Israelissa. Ilves kävi kekkuloimassa Jerusalemissa Holokausti-museossa Yad Vashemissa. Paikallisen valtalehden Haaretzin toimittaja Yossi Melman ei tuntenut armoa vaan nimitti Ilvestä yhdeksi pahimmista historian vääristelijöistä.

Ilves veisasi Yad Vashemissa tyypilliseen tapaansa tekopyhää virttään virolaisten ja juutalaisten kohtalonyhteydestä. Melman tunnisti asian irvokkuuden ja muistutti lehdessään juutalaisten kohtalosta Natsi-Virossa.

Ilves ei sanallakaan muistanut mainita, miten nopeasti virolaiset tappoivat omat juutalaisensa ja miten Neuvostoliitto toimi niiden juutalaisten pelastajana, jotka ennättivät paeta natsien alta Neuvostoliittoon. Neuvostoliitto tarjosi junat kesällä 1941 niille kommunisteille ja juutalaisille, jotka halusivat evakuoitua natseja pakoon. Viroon jäi noin tuhat juutalaista, joista 993 tapettiin.

Virolaiset olivat myös niin tehokkaita juutalaisten tappajia, että Natsi-Saksa ulkoisti juutalaisten tappamisen Viroon. Viroon tuotiin junalasteittain Euroopasta juutalaisia keskitysleireille ja kuolemaan.

Näistä asioista Ilves ei tietenkään maininnut mitään. Päinvastoin hän vertasi virolaisten Siperian kyydityksiä Holokaustiin. Tähän ansaan toimittaja Melman ei langennut. Hän ryöpytti täyslaidallisen verran Ilvestä siitä, että tämä yrittää rinnastaa Neuvostoliittoa Natsi-Saksaan ja yhdenmukaistaa kommunismin ja fasismin. Päämääränä tällä hänen sepustuksella on mitätöidä Holokausti.

Haaretz-lehden artikkeli oli ensimmäinen todellinen isku Baltian historian vääristelijöitä kohtaan ja ensi askel heidän paljastamisessaan maailmalle. On aivan oikein, että juutalaiset havahtuvat asialle. Venäläisethän sen ovat jo tehneet. Melman kirjoittaa aivan aiheellisesti myös siitä, että valtiollisella tasolla Israelin tulisi olla hyvin paljon kriittisempi näitä Baltian huijareita kohtaan.


http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-holocaust-distorter-from-estonia-1.299613?localLinksEnabled=false

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Saksan presidentinvaalit voitto antifasismille

Saksan presidentinvaalien yhdeksän tunnin jännitysnäytelmää on hyvin huonosti osattu selittää maailmalle. Mistä siellä Saksassa äänestettiin, kun presidentillä ei ole edes valtaa?

Vaalit voitti harmaa hiirulainen Christian Wulff (51), joka oli istuvan liittokansleri Angela Merkelin ehdokas. Vastaehdokas, Itä-Saksassa syntynyt pappi Joachim Gauck oli riippumaton vihreiden ja sosialidemokraattien ehdokas. Häntä mainostettiin kansalaisoikeuksien puolustajana Itä-Saksassa. Toisin sanoen hän vastusti Itä-Saksan kommunistista johtoa 1980-luvun lopulla eli oli antikommunisti ja toisinajattelija.

Toista itäsaksalaista, istuvaa liittokansleri Merkeliä tämä pyhimykseltä vaikuttava mies ei kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan.

Oleellista on, että Joachim Gauckin nimi on Prahan julistuksen allekirjoittajien joukossa. Prahan julistus on se pahuuden manifesti, jolla rinnastetaan kommunismi ja fasismi. Se on se pahuuden manifesti, jolla halutaan tuomita Neuvostoliitto ja kommunismi Natsi-Saksan ja fasismin tapaan rikollisiksi. Tällä pahuuden manifestilla Neuvostoliitolta riistettäisiin sen voitto toisessa maailmansodassa ja Natsi-Saksan liittolaiset julistettaisiin voittajaksi.

Prahan julistus herättää jokaisen aidon antifasistin päässä hälytyskellot soimaan. Suomesta tämän julistuksen on allekirjoittanut vain Veikko Saksi, Karjalan palautuksen puuhamies, Neuvostoliiton ansioiden ykkösvihollinen. Muut allekirjoittajat ovat Itä-Euroopan nationalisteja, Hitlerin perikuntaa.

Huolestuttavaa on se, että Saksassa tällaiset vihreyden, sosialidemokratian ja kansalaisoikeustaistelijoiden valepukuun suojautuneet piilonatsit pääsevät niin pitkälle, että heidän torjuntaansa tarvitaan kolme äänestyskierrosta!

Vilpittömät onnittelut Angela Merkelille! Hän torpedoi natsismin paluun yrityksen Saksassa!