sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Etusivu uusiksi

Oli ilo herätä sunnuntaipäivään ja huomata, että suuri suomalainen antifasisti Johan Bäckman on päässyt valtakunnan ykköslehden etusivun uutiseksi. Hän suorastaan varasti päähuomion Venäjän nuorison Seligerin kesäleiristä kertovassa jutussa. SAFKA:lle tämä on mediavoitto. Helsingin Sanomat on järjestelmällisesti vaiennut Johania ja SAFKA:a kuoliaaksi. Johan on päässyt pannasta. Tiedossahan oli, ettei suomalainen media voi loputtomasti mitätöidä sellaista, minkä koko Venäjä tietää.

Helsingin Sanomat on suomalais-fasistisen maailmankuvan pää-äänenkannattaja. Lehden nationalistis-konservatiivinen linja korostuu Viron apartheidin tukemisessa, historian vääristelyssä ja vasemmiston häpäisyssä. Lehti puhuu Viron sosialistisesta menneisyydestä halventavasti ”neuvostomiehityksenä”. Se syyllistyy myös jatkuvaan kiihotukseen kansanryhmää vastaan nimitellen Baltian venäläisiä miehittäjiksi.

Oli erityisen ilahduttavaa, että SAFKA:n agenda oli päässyt jo lähes sellaisenaan Hesarin sivuille. Viron apartheidista Helsingin Sanomat kirjoittaa vielä sitaateissa merkkinä tuestaan Viron rasistiselle järjestelmälle. Hienoa oli myös se, että Hesarin jutussa kerrotaan Päivi Hirvelästä, joka sai kunnian olla Seligerin installaation ainoa suomalaisnatsi. Turha mainitakaan, että asia uutisoitiin SAFKA:n sivuilla jo viikko sitten. Että valtakunnan ykköslehti osaakin olla hidas.

Päivi Hirvelä on Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomari ja kuuluu siihen joukkoon, joka irtaannuttaa EU:ta Nürnbergin periaatteista eli rehabilitoi fasismia. EU:ssa erityisesti Baltian maissa ja Suomessa moraalinen kompassi on vinksahtanut, mistä Hirvelä on elävä näyte. Nürnbergin periaatteisiin sitoutuminen tarkoittaa sitä, että natseja vastaan taistelleet eivät olleet koskaan väärässä. Hirvelä päätti toisin. Latvialainen punapartisaani Vasili Kononov oli Hirvelän mielestä rikollinen. Tämän ajattelun makaaberi ilmentymä on se, että Liettuassa Vilnan getosta selvinneet juutalaiset ovat saamassa sotarikossyytteitä liityttyään antifasistisiin punapartisaaneihin. Hirvelälle tiedoksi: kun juutalaiset todetaan syyllisiksi taistelussa natseja vastaan, EU on tuhonnut kaikki periaatteensa. Mistään ihmisoikeuksista ei enää sen jälkeen voi olla puhettakaan.

EU:n perusajatuksena on olla antifasistinen. Sellaiset maat, jotka irtoavat Nürnbergin periaatteista, pitäisi heittää ulos EU:sta välittömästi. Ja sellainen tuomari, joka tätä ei ymmärrä, voisi matkustaa pikapikaa Strasbourgista kotiin.

Helsingin Sanomien suopeus antifasistien toimintaa kohtaan huolestuttaa. Mottomme on Mahatma Gandhia vapaasti siteerattuna:
”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight with you, then you win.”

Taidetaan mennä kakkosvaiheessa. Meidän on ilmeisesti syytä olla varuillamme, ettemme joudu marginaalista main streamiksi.

http://antifasistit.blogspot.com/2010/07/paivi-hirvela-on-natsi.html

Ei kommentteja: