sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Israelissa herättiin

Viron amerikkalainen presidentti Toomas Hendrik Ilves sai kunnolla köniinsä Israelissa. Ilves kävi kekkuloimassa Jerusalemissa Holokausti-museossa Yad Vashemissa. Paikallisen valtalehden Haaretzin toimittaja Yossi Melman ei tuntenut armoa vaan nimitti Ilvestä yhdeksi pahimmista historian vääristelijöistä.

Ilves veisasi Yad Vashemissa tyypilliseen tapaansa tekopyhää virttään virolaisten ja juutalaisten kohtalonyhteydestä. Melman tunnisti asian irvokkuuden ja muistutti lehdessään juutalaisten kohtalosta Natsi-Virossa.

Ilves ei sanallakaan muistanut mainita, miten nopeasti virolaiset tappoivat omat juutalaisensa ja miten Neuvostoliitto toimi niiden juutalaisten pelastajana, jotka ennättivät paeta natsien alta Neuvostoliittoon. Neuvostoliitto tarjosi junat kesällä 1941 niille kommunisteille ja juutalaisille, jotka halusivat evakuoitua natseja pakoon. Viroon jäi noin tuhat juutalaista, joista 993 tapettiin.

Virolaiset olivat myös niin tehokkaita juutalaisten tappajia, että Natsi-Saksa ulkoisti juutalaisten tappamisen Viroon. Viroon tuotiin junalasteittain Euroopasta juutalaisia keskitysleireille ja kuolemaan.

Näistä asioista Ilves ei tietenkään maininnut mitään. Päinvastoin hän vertasi virolaisten Siperian kyydityksiä Holokaustiin. Tähän ansaan toimittaja Melman ei langennut. Hän ryöpytti täyslaidallisen verran Ilvestä siitä, että tämä yrittää rinnastaa Neuvostoliittoa Natsi-Saksaan ja yhdenmukaistaa kommunismin ja fasismin. Päämääränä tällä hänen sepustuksella on mitätöidä Holokausti.

Haaretz-lehden artikkeli oli ensimmäinen todellinen isku Baltian historian vääristelijöitä kohtaan ja ensi askel heidän paljastamisessaan maailmalle. On aivan oikein, että juutalaiset havahtuvat asialle. Venäläisethän sen ovat jo tehneet. Melman kirjoittaa aivan aiheellisesti myös siitä, että valtiollisella tasolla Israelin tulisi olla hyvin paljon kriittisempi näitä Baltian huijareita kohtaan.


http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-holocaust-distorter-from-estonia-1.299613?localLinksEnabled=false

Ei kommentteja: