keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Sinimäki ja taistelu 1900-luvun perinnöstä

Virossa järjestetään ensi lauantaina perinteiset natsipippalot Sinimäellä Itä-Virossa. Sinimäki on paikka, jossa virolaiset natsit pysäyttivät puna-armeijan etenemisen puoleksi vuodeksi. Paikalla juhlivat vielä hengissä olevat Viron SS-miehet. Kiitos heidän taistelutahtonsa, puoli miljoonaa juutalaista menetti henkensä Unkarissa.

Näitä miehiä ei kuitenkaan syytetä juutalaisten tuhosta. Heitä juhlitaan Virossa ”vapaustaistelijoina”.
”Viron valtion tulisi antaa tunnustusta näiden miesten taistelulle, sillä he taistelivat Viron itsenäisyyden palauttamisen puolesta”, nuori nationalisti, Isänmaa-puolueen kansanedustaja Urmas Reinsalu sanoo Postimees-lehdessä. (http://www.postimees.ee/?id=292956)

Samanaikaisesti natsimarssin kanssa Sinimäellä on toinenkin tilaisuus. Viron venäläiset aktivistit, yövartiolaiset, ovat hakeneet lupaa Vaivaran kunnalta järjestää ”Maailma ilman natsismia”-järjestön puitteissa mielenosoitus natsijuhlia vastaan. Paikalle tulee antifasisteja Saksasta, Israelista, Venäjältä, Puolasta. Latviasta ja Liettuasta. Me suomalaiset olemme ilmeisesti maahantulokiellossa.

Natsismin nousu Baltiassa on tosiasia. Latviassa ja Liettuassa järjestetään vastaavanlaisia natsimarsseja.
Viime viikolla kaikkien Baltian maiden pääministerit lähettivät kirjeen Amerikan presidentille, Barack Obamalle, jossa he kiittivät Yhdysvaltoja siitä, että Amerikka ei 70 vuoden aikana tunnustanut Baltian maiden kuulumista Neuvostoliittoon.

Kirje on osa maailmassa käytävää ideologista sotaa, jonka päänäyttämönä on Baltia. Kysymys on 1900-luvun perinnöstä. Me SAFKA:ssa uskomme, että 1900-luku oli mullistavan edistyksellinen kiitos kansainvälisen työväenliikkeen ja Venäjän vallankumouksen. Euroopassa vasemmisto vei kehitystä eteenpäin, mutta todellinen vetovastuu oli kommunismilla ja Neuvostoliitolla.

Baltit uskovat toisin. Väittämällä joutuneensa Neuvostoliiton miehittämiksi Baltian maat pyrkivät todistamaan maailmalle, että Euroopassa on riehunut vain toinen toistaan kauheampia totalitaristisia aatteita.
SAFKA:n pääideologi Petri Krohn kiteyttää uuden natsiopin näin:
”Euroopan historia on pelkkää sosialististen kansanmurha-aatteiden keskinäistä kilpailua suuremmasta pahuudesta, kun Amerikka yksin edustaa edistystä ja vapautta. Nyt Amerikka on vihdoin vapauttanut Euroopan 1900-luvun saatanallisesta perinnöstä!”


P.S. Baltian pääministerien hölynpöly miehityksestä paljastuu vuoden 1964 Playboy-lehdessä. Lehdessä poseeraa virolainen kaunis blondi, elokuvatähti Eve Kivi, ilman rihman kiertämää. Lehti ei esittele ”miehitystisseja”. Termiä Baltian ”miehitys” ei Playboyssa tunnettu niin kuin ei muuallakaan maailmassa.

http://www.ekspress.ee/news/foto/fotogalerii/fotouudis-eve-kivi-foto-1964-aasta-playboyst-on-internetis-levimas.d?id=32279969

Ei kommentteja: