tiistai 31. maaliskuuta 2009

Putinin tankit- lausahdus

(Täältä on peräisin Putinin tankit- lausahdus. Kirjoitin tämän heti Pronssiyön jälkeen ja se on julkaistu 30.4. 2007 blogissa. Yksikään lehti, Taloussanomat, Suomen Kuvalehti tai Hesari ei tätä julkaissut. LH)

Fenno-ugrien uhosta
tuli Nyky-Viron tuho

Juuri kuollut Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin kävi Virossa tammikuussa 1991, hetkeä ennen Baltian maiden itsenäistymistä ja Neuvostoliiton romahdusta. Tuolloin Jeltsin ja Neuvosto-Viron korkein johto allekirjoittivat sopimuksen, joka määritteli itsenäistyvien Venäjän ja Viron suhteita. Tärkein kohta maiden välisessä sopimuksessa oli Viron venäläisten oikeus valita vapaasti kansalaisuutensa. Itsenäistynyt Viro heitti tämän sopimuksen ensimmäisenä romukoppaan. Nyt käynnissä oleva makaaberi näytelmä Tallinnan pronssisotilaan ympärillä on tämän petoksen viimeinen näytös.

Pronssisotilas
lopun alkuna
Nyky-Viro on rakennettu uskomukselle, että Neuvostoliitto miehitti maan. Tätä myyttiä tarvitaan perusteluna venäläisten kohtelulle. Viro oikeuttaa venäläisen vähemmistön kansalaisuuden riiston ja sorron tällä myytillä. Virolaisten mielestä pronssisotilas muistuttaa miehityksestä. Todellisuudessa virolaisia muistuttaa miehityksestä maassa olevat venäläiset ja venäjän kieli. Pronssisotilaan siirto oli viesti maassa oleville venäläisille, ettei heillä ole mitään oikeuksia Virossa. Venäläiset ymmärsivät tämän ja siksi vastustivat patsaan siirtoa. Patsaan siirto oli pogromi samaan tapaan kuin Natsi-Saksan vuoden 1938 kristalliyöt. Patsaan siirtoyönä Viron nykyhallitus katkasi suhteensa maan venäläiseen vähemmistöön.
Suomen ulkopoliittinen johto on määrätietoisesti lähtenyt siitä, ettei Suomi ole koskaan Venäjän kanssa samalla puolella Viroa vastaan. Tämä suhtautuminen on viemässä Viroa umpikujaan ja tuhoamassa EU:n ja Venäjän suhteet. Virossa on noussut Suomen suojeluksessa ja tuella kansallinen shovinismi, joka ilmenee virolaisten harhaisena käsityksenä siitä, että maa voisi olla etnisesti puhdas kansallisvaltio kuten Suomi.

Viro saa
oman IRA:nsa
Viron hallituksen toimet olivat kuin suora kutsu Venäjän presidentti Vladimir Putinille ryhtyä pitämään huolta Viron venäläisestä väestöstä. Jos Viro ja EU eivät sitä tee, Venäjän on se tehtävä. Viron presidentti Toomas-Hendrik Ilveksen ja parlamentin varapuhemies Kristina Ojulandin sotaisat lausunnot siitä, että mellakoijia rangaistaan ankarimman mukaan ja mahdollisesti karkotetaan maasta olivat vain puukon kääntöä haavassa. Nuorten Virossa syntyneiden venäläisten karkottaminen ei tule onnistumaan. Venäjä ei ota heitä vastaan. Esimerkkinä tästä on Harkun eristysleirissä karkotusta odottavat venäläiset, jotka ovat viruneet siellä jo neljättä vuotta. Näiden karkottavien nuorten paikaksi tulee tämä samainen leiri, jota voi alkaa jo hyvällä syyllä kutsua keskitysleiriksi.
Samanaikaisesti Viron ”kristalliyön” nuorten mellakoijien viha vain kasvaa. Heidän joukostaan löytyy pian Viron ikioma ”IRA”, joka ryhtyy vaatimaan venäläisille omaa valtiota Virossa. Siihen heillä on nyt oikeus.

Raudan ja
veren tie
Venäjällä ja Virolla on täysin vastakkaiset käsitykset Viron ”miehityksestä”ja venäläisten oikeudesta asua Virossa. Erimielisyydet ratkaistaan aina lopulta raudalla ja verellä. Viron Nato-jäsenyys on aina ollut tämän ristiriidan tiedostamista ja alitajuista toivetta Natosta Viron etnisenä puhdistajana. Provosoimalla Venäjää Viro haluaa päästä vain Naton ydinasesateenvarjon alle.
Käytännössä Viro on jäämässä Suomen apartheid-protektoraatiksi, jossa rotusortoa harrastetaan Suomen suojeluksessa. Milloin EU saa tarpeekseen fenno-ugreista? Viro on aina ylpeillyt sillä, että se hajotti Neuvostoliiton. Pystyykö Viro tuhoamaan myös Euroopan Unionin?

8 kommenttia:

Renna-Maria kirjoitti...

Nyky-Viro ei ole rajattu minkäläiselle uskomukselle, vaan kansan identiteetille. Viron kansa on aina pyrkinyt itsenäistymiselle. Me emme ole koskaan tuntenut itsensä neuvostolaisiksi. Minä olen Itä-Virosta kotoisin. Venäläiset leikkikaverit sanosit minulle minun lapsuudessani:"Kjuli-mjuli", mikä tarkoitti viron kieltä. Oppikoot nyt se "Kjuli-mjuli" jos haluavat elää Virossa. Suomessa sotapakolaisetkin oppivat suomen kielen saadaakseen suomen kansalaisiksi.Miksi siis ei veneläiset Virossa?

Panu kirjoitti...

No katsos kun venäläiset ovat ylempirotuista herrakansaa ja me muut pelkkiä halpoja alempirotuisia inorodetseja. Meidän kohtalomme on kumartaa naamamme koirankakkaan kun Valitun Kansan edustaja kulkee ohi. Toinen vaihtoehto on "yhdeksän grammaa niskaan".

Renna-Maria kirjoitti...

Ehkkä onkin niin että jos koulutustasolta keskiverta henkilölle on parikymmentä vuotta kerrottu yhtä myyttia ainoana todellisuudena ja siis yhtäkki tulekin todellinen totuus tietoon, se saattaa tuntua myyttinä. Niin vironvenäläisille on Viron historia myyttiä vaan. Kui heivät he neuvostonaikana tulleet kiinnostuneiksi viron kulttuurista ja historiasta, kulttuurin tuojiksi luulit itsensä olevinaan, sitä tiedän omasta kokemuksesta. Tjötja Veerale on yhtäkkiä ilmestynyt itsenäinen Viro selittämätön kuin UFO. Mutta tohtori Bäckman ja toimittaja Hietanen, mikä teitä vaivaa?

timo kirjoitti...

Eikö Hietanen ymmärrä, miksi entisen itäblokin maat haluavat Natoon? Varmistaakseen sen, etteivät venäläiset enää koskaan miehitä niitä minkään nimisen valtion muodossa. Siksi Virokin on nyt Natossa. Vai että rautaa ja verta Hietanen Virolle lupailee...

Panu kirjoitti...

Hietanen ja venäläiset itse asiassa tahtovat sotaa, tahtovat tuhota maailman atomisodalla. Sellainen maailma, jossa Venäjä ei ole suurvalta, on heille sietämätön maailma, joka on tuhottava. Jollei Venäjä saa olla suurvalta ja alistaa pienempiään, tapetaan sitten kaikki. Sillä tavalla hietaset ajattelevat.

Panu kirjoitti...

Ehkkä onkin niin että jos koulutustasolta keskiverta henkilölle on parikymmentä vuotta kerrottu yhtä myyttia ainoana todellisuudena ja siis yhtäkki tulekin todellinen totuus tietoon, se saattaa tuntua myyttinä.

Tältähän se täältäkin katsoen näyttää. Vankkaa asiaa.

Renna-Maria kirjoitti...

Tartto Yliopistossa äidinkieltä ja kirjallisuutta opiskellessa sain erittäin syvällisen tiedon vene kirjallisuudesta. Rakastan venäläista kulttuuria ja taidetta eikä vihaa venäläisia. Vaan tyhmyys ja valehteleminen ärsyttää!

u kirjoitti...

JOKO RIITTÄÄ AIVOPESU, jota ulkoeestiläiset ovaat ruotsin ja amerikan rahoilla harjoittaneet 20 vuotta?