sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Apartheid-katsaus viikko 9/2009:

Viron venäläiset järjestöt kokoontuivat lauantaina (28.02.) etsimään yhteistä ehdokasta kesäkuun europarlamenttivaaleihin. Mahdollisia ehdokkaita ovat Maardun kaupunginjohtaja Georgi Bõstrov, Yövartion Dimitri Klenski ja Ihmisoikeuksien tiedotuskeskuksen johtaja Aleksei Semjonov. Viron rasistista järjestämää kuvaa se, että europarlamenttivaaleissa saavat äänestää EU-maiden kansalaiset, mutta Virossa syntyneet ja pysyvällä oleskeluluvalla olevat ei-kansalaiset ja Venäjän kansalaiset eivät saa äänestää. Keskustapuolue on tehnyt lakimuutosehdotuksen, joka mahdollistaisi myös pysyvän oleskeluluvan omaavat venäläiset äänestämään europarlamenttivaaleissa.
http://www.postimees.ee/?id=88307
http://www.postimees.ee/?id=81837
Viron kulttuuriministeriö ei hyväksynyt Venäjän Kulttuuriautonomia ry:tä edustamaan Viron venäläisiä tavoitellakseen heille kulttuuriautonomiaa. Perusteena oli, ettei ryhmä edustanut riittävän laajaa venäläistä kansanosaa eikä Tallinnan yliopiston professori Raivo Vetik sitä suositellut. (28.02. BNS)

Kielipoliisi ratsasti Tallinnan johdinautokuljettajat ja lähetti 62 kuljettajaa suorittamaan viron kielen kokeen ensi vuoden helmikuuhun mennessä. (25.02. BNS)

2 kommenttia:

Smiis kirjoitti...

Toivon, ettei kukaan ota tätä blogia tai yhtään sen kirjoitusta tosissaan, vaan käyttää omaa järkeään. Oletteko dissidentit menneet venäläisten votkatarjoilusta sekaisin vai missä mättää? Luulisi Hietanen, että tuollaisella toimittajataustalla löytyisi hieman parempaa tulkintaa. Nykyisellään koko blogi näyttää yhdeltä kommunistipesäkkeeltä.

Panu kirjoitti...

Toivon, ettei kukaan ota tätä blogia tai yhtään sen kirjoitusta tosissaan, vaan käyttää omaa järkeään.

No enimmäkseen me kyllä nauramme näille jutuille. Huolestuttavampaa on, että tämä reaalisesti eksistoiva surrealismi ilmeisesti kuitenkin edustaa merkittävää mielipidesuuntausta Venäjällä.

Oletteko dissidentit menneet venäläisten votkatarjoilusta sekaisin vai missä mättää?

Eiköhän tuohon meininkiin tarvita votkaa väkevämpää. Esimerkiksi kahisevaa rahaa.

Nykyisellään koko blogi näyttää yhdeltä kommunistipesäkkeeltä.

Älä nyt loukkaa kommunisteja. :D