maanantai 30. maaliskuuta 2009

JULISTUS 23.03.2009

HELSINGIN JULISTUS

Tuomitsemme Viron ja Latvian apartheid-politiikan. Se tarkoittaa etnisten vähemmistöjen kansalaisuuden riistoa, heidän poliittisten oikeuksiensa rajoittamista, kulttuuriin ja kieleen kohdistuvaa vainoa sekä joka päiväistä petit apartheidia.

Tuomitsemme fasismin ylistämisen ja natsi-kollaboraattoreiden rehabilitoinnin.

Tuomitsemme Baltian hallintojen yrityksen samaistaa kommunismi fasismiin. Tämä on eräs holokaustin kieltomuoto, koska se kiistää Natsi-rikosten ainutlaatuisuuden. Pääasiassa sen tarkoituksena on mitätöidä kansainvälisen työväenliikkeen saavutukset ja kumota 1900-luvun yhteiskunnallinen edistys.

Tuomitsemme Baltian maiden historian väärennöksen. Baltian miehitysmyytti on tämän pseudohistorian ytimessä. Se esittää Baltian kansat ikuisina uhreina. Se kieltää heidän osuutensa heidän omiin historioihinsa; heidän osuutensa Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton rikoksiin kuten myös heidän osuutensa fasismin kukistamiseen ja Neuvostoliiton kansalaisyhteiskunnan rakentamiseen.

Miehitysmyytti ei ole vain historian väärennös vaan se on myös sorron väline ja vihapropagandan muoto. Sen ainoa tarkoitus on kiihotus kansanryhmää vastaan, kohteena Baltian venäläinen vähemmistö ja sen poliittiset ja kansalaisoikeudet. Sen pohjimmainen tarkoitus on legitimoida Viron ja Latvian apartheid-hallinnot.

Haluamme kiinnittää huomiota tosiasiaan, että kiihotus kansanryhmää vastaan on rikos Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa.

Allekirjoitukset:
Suomen antifasistinen komitea, Safka.
Yövartio, Viro.
Kansainvälinen säätiö kansallisten vähemmistöjen tueksi, Viro.
Latvian antifasistinen komitea, Latvia.
Isänmaallinen klubi ”Witez”, Puola.
Yhdistys Puolan isänmaallinen vasemmisto, Puola.
Kansan armeijan sotilaiden kansallinen komitea, Puola.

Ei kommentteja: