maanantai 24. toukokuuta 2010

Satanistit esittäytyivät

Tallinnassa oli perjantaina konferenssi, jota oli vaikea ottaa vakavasti. Kysymys oli virolaisen europarlamentaarikko Tunne Kelamin yrityksestä kääntää moraalinen kompassi Euroopassa ylösalaisin eli todistaa Stalin pahemmaksi kuin Hitler. Tilaisuuden nimi oli Toisen maailmansodan tekemättömät johtopäätökset. Konferenssia rahoitti Euroopan parlamentin kansanpuolue eli EPP.

Konferenssi oli sisällöltään sukua latvialaisen ohjaaja Edvins Snoren propagandaelokuvalle The Soviet Story. Kyseistä rasistista roskaa on puolestaan rahoittanut EU-parlamentin nationalistien UEN-ryhmä.

Englannin uusi poliittinen komeetta, liberaalidemokraatti Nick Clegg kutsuu näitä Itä-Euroopan voimia ”bunch of nutters, anti-Semites” eli vapaasti käännettynä ”umpihullut natsit”.

Tunne Kelam oli koonnut esitelmöitsijät venäläisistä luopioista. Heidän päämääränään oli selittää, että Stalinin piti hyökätä Hitlerin kimppuun, mutta se onneton tunari myöhästyi. Ukrainasta Israeliin muuttanut poliisi Misha Shauli pyrki todistamaan, että Molotov-Ribbentropp-sopimus oli Stalinin salajuoni Natsi-Saksan kimppuun hyökkäämiseksi. Hän todisteli vääräksi sen yleisen käsityksen, että Stalin pelasi aikaa saadakseen puolustuksensa kuntoon, kun Hitler hyökkää.

Samanlaista silmänkääntötemppuilua tarjoilivat venäläinen kirjailija Mark Solonin ja Ukrainassa syntynyt loikkari, Englannista turvapaikan saanut entinen KGB-upseeri Victor Suvorov. He molemmat todistelivat vakiintuneesta historian kirjoituksesta poiketen Stalinin hautoneen sotaa Hitleriä vastaan.

Yksi amerikkalainen raakkujakin oli saatu paikalle, emeritusprofessori Richard Raack. Hän paheksui sitä, että venäläiset ja Stalin ovat vieneet kaiken kunnian Natsi-Saksan ja Hitlerin lyömisestä. Kaikkein suurin kunnia kuuluu Raackin mielestä luonnollisesti amerikkalaisille, sillä he ennättivät ensimmäisenä Elbe-joelle!

Tunne Kelam korosti konferenssin välttämättömyyttä sillä, että työtä kommunismin ja fasismin rinnastamiseksi tulee jatkaa. Sosialistit olivat Kelamin mukaan vesittäneet hänen aloitteensa rinnastaa Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan rikokset tekemällä oman julkilausumansa, ettei Stalinia ja Hitleriä voi rinnastaa.

Se oli mukava kuulla.

Lehdistö ei jaksanut tähän propagandatilaisuuteen edes vaivautua. Ensi vuonna kuulemma jatketaan.

Ei kommentteja: