torstai 3. kesäkuuta 2010

Israel ja toisen maailmansodan perintö

Safkalaisena törmäsin Israelin kommandoiskun suhteen hankalaan dilemmaan. En halua puolustaa Israelia, mutta haluan tukea juutalaisia ystäviäni. Kun puhutaan historian väärentäjistä Baltiassa, ainoat, jotka ymmärtävät asian, ovat juutalaiset. Kaksi heistä ovat ystäviäni, Efraim Zuroff ja Dovid Katz. Nyt Efraim Zuroff, israelilainen Simon Wiesenthal-keskuksen johtaja on Facebookissa kutsunut ystäväpiirin tukemaan sitä, että myös Israelin ”Gazan avustusoperaatioon” toinen totuus tulisi esille. En ole liittynyt allekirjoittajien joukkoon.

Keskustelin asiasta ystäväni Petri Krohnin kanssa, joka tapansa mukaan lohkaisi asian ytimeen. Hänen mielestään historian vääristelijät menestyvät juuri siksi niin hyvin, että Israel on tuhonnut koko toisen maailmansodan perinnön. Meidän piti oppia Holokaustista, mutta Israelin toiminta on syönyt kaiken sen inhimillisen pääoman, jonka Holokausti maailmalle antoi.

Israel on se kolikon toinen puoli, minkä takia historian vääristelijät menestyvät. Holokaustin hämärtäjät haluavat korvata juutalaisten tuhon Baltian kansojen Siperian kyydityksillä ja Hitlerin Stalinilla. Israel on heidän paras kaverinsa.

Venäjä ja Israel ovat yhdessä antaneet julkilausuman, jossa maat tuomitsevat historian vääristelijät ja toisen maailmansodan lopputuloksen kieltäjät. Valitettavasti tällä julkilausumalla ei ole ollut Israelissa minkäänlaista vaikutusta. Maassa ei ymmärretä, mitä tapahtuu Itä-Euroopassa ja Baltiassa.

Neuvostoliitto oli aikanaan perustamassa Israelia. Se lopetti kuitenkin Israelin tukemisen, kun tuli ilmeiseksi, että Israelista tulee nationalistinen valtio. Israel on etnokratia. Samanlaisia ovat Viro ja Latvia. EU:n ei olisi koskaan pitänyt ottaa jäsenikseen etnokratioita, vaan vain demokratioita.

Ei kommentteja: