maanantai 4. huhtikuuta 2011

Medvedev vaihtoon

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 04.04.2011)

Virolaiset lehdet paheksuivat viime viikolla Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin alaisuudessa toimivan historian komission esitystä, että Venäjä ryhtyisi tutkimaan kommunismin rikoksia. Komissio haluaisi pystyttää ”satoja” muistomerkkejä paikoille, joissa niin sanottuja kommunismin rikoksia oli tehty. Ehdotusta perusteltiin sillä, että ele parantaisi Venäjän suhdetta entisiin neuvostotasavaltoihin ja parantaisi Venäjän imagoa lännen silmissä.

Virolaiset paheksuivat sitä, että kommunismin rikosten tutkiminen on heidän agendansa. Venäjä ei voi varastaa heiltä heidän asettaan Venäjä-vastaisessa taistelussa.

Jo Libyan kriisin yhteydessä tuli selväksi, että Medvedev yrittää mielistellä länttä. Hän on tunnustanut, että Venäjä jätti käyttämättä veto-oikeutensa YK:n turvallisuusneuvostossa vain hänen yksin tekemällä päätöksellään. Länsi on nyt toimillaan ajanut Libyan sisällissotaan ja tuloksena saattaa olla tuhansia kuolleita. Libyan kansa on aivan liian arvokas uhri siihen, että Venäjän presidentti haluaa kasvattaa maansa suosiota lännen silmissä.

Maailma ei tee mitään pelle-Medvedevillä eikä siis myöskään Venäjä. Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) on istunnossaan todennut, että vaadimme Venäjän johtoon heti Stalinin takaisin ......anteeksi Putinin. Siis tarkoitamme tietenkin, että haluamme Vladimir Putinin heti takaisin Venäjän presidentiksi.

Ei kommentteja: