sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Imperialismin paluu

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 20.03.2011)

Suurena Neuvostoliiton ihailijana ei voi kuin kaiholla muistella, miten Leninin kansojen itsemääräämisoikeus ja ajatus kansojen tasa-arvosta teki tuhoa Ranskan ja Englannin imperialismille. Hyökkäys Libyaan paljasti tuon edistyksen aikakauden jääneen lopullisesti taakse.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi oli harvinaisen oikeassa luonnehtiessaan lännen interventiota kolonialismin paluuna. Surullista on nähdä myös se, että Venäjä ja Kiina ovat niin heikkoja, etteivät kyenneet estämään lännen rikollista seikkailua Libyaan omalla vetollaan turvallisuusneuvostossa.

Vanhat imperialistit Ranska ja Englanti ovat voimissaan. Tärkeimpänä apuna niillä on Yhdysvallat, joka ei ole koskaan tunnustanut kansojen itsemääräämisoikeutta. Samaan aikaan kun Ranska ja Englanti pommittavat Libyaa, Yhdysvallat valtaa Bahrainia.

”On Wednesday Saudi Arabia pulled a Qaddafi on Bahrain. It invaded, at the Bahraini tyrant’s invitation, and joined in the skull-crushing of democracy protesters. Civilians have been summarily executed. On Thursday tanks surrounded the main hospital in Bahrain’s capital. Opposition leaders are in prison. All with American weaponry, American training, American C-rations, and, implicitly, American complicity: The response from the Obama administration has been something on the order of a shrug that wouldn’t dislodge dandruff.”

Tästä linkistä he löytyvät: herra ja rouva Jekyll ja Hyde, Hillary Clinton ja Barack Obama.

http://flaglerlive.com/19392/pt-bahrain-saudi-arabia/comment-page-1

Ei kommentteja: