keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

CIA:n kevätkokous Tallinnassa

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 27.04.2011)

Tallinnassa pidetään toukokuun puolessa välissä jo perinteeksi muodostunut CIA:n kevätpöristely, Lennart Meri-kongressi. Kongressin järjestää Viron itähysterian keskus, Kansainvälinen turvallisuustutkimuksen keskus (Rahvusvaheline Kaitseuuringute keskus). Kokoonkutsujana on suuren filantroopin, valuuttakeinottelijan ja ideologisen kapitalistin, George Sorosin opetuslapsi ja entinen sosialisti Iivi Anna Masso.

Toukokuun 13.-15.päivä Tallinnaan kokoontuu suuri joukko erilaisissa atlanttisissa ajatushautomoissa työskenteleviä demokratian ja ihmisoikeuksien lähettiläitä, varsinaisia Venäjä-asiantuntijoita. Läntiset tiedustelupalvelut ovat runsaslukuisesti paikalla. Tunnetuin on Viro-friikki, Englannin tiedustelupalvelu MI6:n lähettiläs, toimittaja Edward Lucas (The Economist). Yhtäkään Lennart Meri-kongressia ei ole pidetty ilman hänen läsnäoloaan.
Fennougrien seitajumalalle, Venäjä-vihasta tunnetulle Viron entiselle presidentille, Lennart Merelle pyhitetty kongressi keskittyy miettimään strategioita, kuinka Venäjä pannaan palasiksi ja Ukraina liitetään Natoon. Viron puolustusministeriön suojelun alla toimiva kongressi kokoaa paikalle sata vierasta eri puolilta maailmaa. Venäjää edustaa vallankaappausta suunnitteleva, ekstremisti Boris Nemtsov. USA:sta paikalla on USA:n puolustusministeriön NATO:n, EU:n ja Ukrainan osastojen johtajat, Jim Townsend ja Celeste Wallander. Ruotsista paikalla on Viron apartheidin kummisetä, ulkoministeri Carl Bildt. Tanskaa edustaa maan entinen ulkoministeri Uffe Elleman-Jensen. Tämä liberaalin valepuvussa esiintyvä tanskalainen seniili poliitikko tunnetaan Virossa siitä, että hän ensimmäisenä ihaili Viron kansalaisuuspolitiikkaa ja sitä, kuinka maan kansalaisista tehtiin ”ulkomaalaisia”. Tanska ottikin Elleman-Jensenin innoittamana Virosta mallia ryhtyessään kohtelemaan huonosti Tanskan maahanmuuttajia, erityisesti muslimeja. Seuraukset tiedämme, Muhammedin pilakuvat ja polttoroviot maailmalla Tanskan suurlähetystöjen edessä.

Että sellaisia entisiä ulkoministereitä.

Suomalaiset toimittajat ovat kerran osallistuneet kokoukseen sankoin joukoin. Pari vuotta sitten paikalle oli kutsuttu ulkoministeri Ilkka Kanerva. Suomalaisia toimittajia kiinnosti vain Kanervan tekstiviestit Johanna Tukiaiselle.http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/lennart-meri-konverents-toimub-neljandat-korda.d?id=44821373

Ei kommentteja: