maanantai 10. tammikuuta 2011

Virosta fasistien ihannevaltio EU:hun

(Julkaistu Uuden Suomen blogipalvelussa 10.01.2011)

Professori Jarmo Virmavirta loistavalla tavalla puheenvuorossaan http://jarmovirmavirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57549-euro-vie-vironkin-kohti-euroopan-liittovaltiota
tunnusti, että Virosta on tulossa fasistien unelmavaltio EU:ssa: maassa ei ole oppositiota eikä ammattiyhdistysliikettä. Sillä tavalla Reichia on helppo rakentaa ja saada maa eurokuntoon. Virmavirta päätyy pohtimaan, että EU:sta tulisi kehittää liittovaltio, jossa virolaisista otetaan mallia.

Virmavirta on väärässä, kun hän kuvittelee Viron nykytilanteen johtuvan neuvostoperinteestä. Viron opposition puutteella ei ole mitään tekemistä neuvostomenneisyyden kanssa. Viroa hallitsee enemmänkin pakolaisnatsien neuvostovastaisuus, joka näkyy venäläisvastaisuutena ja kaikenlaisena vasemmiston ja ammattiyhdistysliikkeen vastaisuutena. Virossa on muodollisesti oppositio olemassa keskustapuolueessa, mutta se on vailla toimintamahdollisuuksia.

Virossa paljastuu selkeästi länsi-integraation tavoitteet. Kun kuulutaan sekä Natoon, EU:hun ja euroon, maasta on kadonnut sekä oppositio että vasemmisto ja ammattiyhdistysliike. Todellinen fasistin unelmavaltio.

On vaikea löytää mitään niin puhdasta kaiken edistyksen mitätöivää puheenvuoroa kuin arvon professori Jarmo Virmavirran jeesustelu Viron ihanuuden ääressä.

Ei kommentteja: