tiistai 3. toukokuuta 2011

Estland ist nazifrei?

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 3.5.2011)

Saksalaiset ovat todella pihalla. Der Spiegel on koonnut kartan Euroopasta, jossa Viro on natsivapaa maa. Suomi on saanut ruskean väripeitteen kiitos persujen. Myös Ruotsi on saanut omat natsinsa ruotsindemokraateista.

Der Spiegelin kartassa kuudessatoista Euroopan maassa parlamenttiin on päässyt fasistisia oikeistoryhmiä. Italiassa ja Sveitsissä ne ovat jopa hallituksessa; Hollannissa ja Suomessa vasta sinne pyrkimässä.
Suomen kohdalla Der Spiegel on oikeassa. Perussuomalaisten riveissä oleva Suomen Sisu ilmoittaa ideologiansa jo nimensä etukirjaimissa.

Eesti Ekspress-lehti on ironisoinut Der Spiegelin jutun Viroon sopivaksi otsikoimalla sen kysymysmerkillä varustettuna natsivapaasta Virosta. Se herättää hilpeyttä. On olemassa toinenkin saksalainen kartta, jossa Viro oli merkitty ensimmäisenä judenfrei-maana.

Saksalaiset eivät ymmärrä Viron politiikasta yhtään mitään. Virossa ei ole tietenkään fasistista oikeistopopulistista liikehdintää, koska maa on natseja täynnä. Fasistinen oikeistopopulistinen "oppositio" istuu Virossa hallituksessa. He ovat hallinneet Viroa viimeiset 20 vuotta.

Viron suojelupoliisi järjesti helmikuussa Narva-Jõesuussa kansainvälisen informaatiouhkakonferenssin. Tärkeimpänä asiana agendalla oli torjua julkisuudesta tiedot, joissa puhutaan joko Viron fasistisesta menneisyydestä tai nykyisyydestä.
Viron suurin turvallisuusuhka on maassa riehuvan fasismin paljastuminen.

Tässä työssä Virolla on apuna suomalainen media. Nimenomaisesti Helsingin Sanomat ja Yleisradio ovat osanneet peittää Viron oikeistopopulismin luonteen. Suomesta on valehdeltu maailmalle kuva Virosta natsivapaana vyöhykkeenä. Perimmäisenä motiivina suomalaisella medialla on suojella suomalaisten kansallista projektia etnisesti puhtaasta Virosta, apartheid Viroa.

Lähde:
http://www.ekspress.ee/news/kaardid_ja_edetabelid/kaardid/estland-ist-nazifrei.d?id=44421737

Ei kommentteja: