keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Savisaarta kaadetaan oikein urakalla Virossa

Naton Lissabonin kokouksen seuraukset lyövät Virossa todella lujaa ja vaarallisesti. Jälleen kerran kaadetaan Venäjän kanssa yhteistyöhön kykenevää ja venäläistä vähemmistöä puolustavaa Edgar Savisaarta. On vaikea keksiä ajojahdille muuta selitystä kuin se, että Naton kokouksessa puolustussuunnitelman vastapainona Viro joutui lupaamaan kansalaisuuden venäläisilleen.

Wikileaksin paljastuksista tiedetään, että Naton puolustussuunnitelma Baltian maille, englanninkieliseltä nimeltään Eagle Guardian ei tullut ilmaiseksi. Vastapainona Yhdysvallat edellytti, että Baltian maat lopettavat suunsoittonsa Venäjän kanssa. Virossa tätä Venäjän ärsyttämistä pahimmillaan edustaa rasistinen apartheid-järjestelmä, joka on vienyt maan venäläisiltä kansalaisuuden.

Ensi kevään parlamenttivaaleissa vahvoilla ovat nationalistit, Andrus Ansipin johtama reformipuolue ja kansalliskiihkoilija Mart Laarin johtama Isänmaa. Viron venäläiset eivät erehdy unissaankaan antamaan ääntä näille puolueille. He kutsuvat näitä puolueita fasistisiksi järjestöiksi.

Jos Virossa ilman äänioikeutta oleville noin parille sadalle tuhannelle venäläiselle annettaisiin Viron kansalaisuus, Ansip ja Laar joutuisivat sanomaan hyvästit vallalle. He pysyvät vallankahvassa vain niin kauan kuin venäläiset eivät saa äänestää. Kaikille Virossa on itsestään selvää, että venäläisten äänet menevät Savisaaren johtamalle keskustalle.

Ansip ja Laar voivat antaa kansalaisuuden venäläisilleen vain sen jälkeen kuin Savisaar on tuhottu.

Erikoista ja täysin uskomatonta tässä Viron suojelupoliisin johtamassa ajojahdissa on se, että Viron suojelupoliisi väittää tehneensä yhteistyötä Venäjän tiedustelupalvelun kanssa. Täydellisen absurdia. Virossa alkaa olla pelottava salainen poliisi, joka palvelee Viron hallitusta salakuuntelemalla oppositiojohtajaa.

Tallinnan kaupungin hankkimat rahat Venäjältä ortodoksikirkon rakentamiseen eivät voi olla aito syy ajojahtiin. Kuten ei myöskään se, että puolueita rahoitetaan Virossa ulkomailta. Isänmaa on aina saanut rahaa sekä Venäjältä että Yhdysvalloista, Mart Laar suoraan Tea Party-liikettä rahoittavilta Kochin veljeksiltä Cato-instituutin kautta.

Ensi syksynä Virossa on tarkoitus lopettaa venäjänkieliset lukiot. Tätä ohjelmaa ajaa Isänmaa-puolue. Opetuskieleksi lukioissa tulee viro. Savisaaren tuhoaminen, edes sen yritykset, kärjistävät edelleen etnisiä jännitteitä Virossa. Kuinka kauan enää uuteen pronssiyöhön?

Ei kommentteja: