perjantai 24. huhtikuuta 2009

Suomen rikokset USA:n tiliin

(Apartheid-katsaus viikko 17/2009)

Motto:
Venäjällä uskotaan, että Baltiassa olevat 650 000 EU-kansalaisuutta vailla olevaa venäläistä ovat Yhdysvaltain salajuoni EU:n ja Venäjän suhteiden heikentämiseksi. Tosiasiassa Baltian venäläiset jäivät vaille eurooppalaisia oikeuksia Suomen rikosten tähden. Kysymys on Karjalasta.


Tampereella maanantaina 20.04. pidetyssä seminaarissa ”Historian väärentäminen Venäjä-vastaisen informaatiosodan aseena” esitelmäni aiheena oli ”Pro Karelian Lebensraum ja etnisten puhdistusten valmistelu”. Seminaarin järjesti Pirkanmaan kansandemokraatit. Esitelmä sivuaa Baltian venäläisiä, joten käsittelen aihetta tämän viikon apartheid-katsauksessa.

"Törmäsin Pro Kareliaan ensimmäisen kerran kirjoittaessani Viron kirjeenvaihtajana juttuja venäläisten asemasta niin Kauppalehteen kuin Turun Sanomiin. Pro Karelian jäsenet hyökkäsivät artikkeleita vastaan väittäen, että toimittaja unohtaa järjestelmällisesti yhden oleellisen seikan: nimittäin sen, että venäläiset ovat ”miehittäjiä”. Heillä ei kuulukaan olla mitään oikeuksia. Jatkuva hyökkäily vaikutti siihen, että päätoimitukset alkoivat suhtautua varauksella koko teeman käsittelyyn. Pro Karelia ei ollut yksin. Aiheen käsittelyä haittasi myös Pro Estonia-lehden ympärillä olevat estofiilit. Ristin mielessäni nämä kaksi ryhmää, Pro Karelian ja Pro Estonian Suomen Pro Fasismukseksi. Pro Karelian nimen alla esiintyvät henkilöt eivät koskaan salanneet sitä, että heidän mielestään myös Karjala oli edelleen ”miehitetty”.

Tutustuin Pro Karelian kotisivuilla, miten venäläisten olot mahdollisesti palautetussa Karjalassa järjestetään. Kaikille on ilmeisesti sanomattakin selvää, etteivät Karjalan palautusta havittelevat tahot halua paikallisia venäläisiä Karjalan mukana. Miten he siis etnisen puhdistuksen tekevät? Palautetussa Karjalassa noudatettaisiin niin sanottua Baltian mallia, Euroopan Turvallisuus- ja Yhteistyöjärjestön Virossa ja Latviassa hyväksymää toimintatapaa. Venäläiset eivät saisi Suomen kansalaisuutta. Heidän poismuuttoaan Karjalasta Venäjälle tuettaisiin. Heidän suomalaistamistaan edistettäisiin kieliopinnoilla. Kaiken kansalaisuuspolitiikan päämääränä olisi venäläisen väestön katoaminen Karjalasta. Viro ja Latvia toteuttavat jo Pro Karelian visiota. Näissä maissa kansalaisuuspolitiikan päämääränä on kansallisen enemmistön aseman vahvistaminen vähemmistön kustannuksella. Tämä johtaa aina väistämättä fasistiseen politiikkaan.

Pro Karelia on osa suomalais-virolaista aateklusteria, joka edistää Suur-Suomi-aatetta. Tätä suomalaista Lebensraumia vievät eteenpäin Suomessa asuvat viehättävät virottaret: Iivi Anna Masso, Imbi Paju ja Sofi Oksanen yhdessä Pro Karelian kanssa. Heitä tukee valtamedia niin Suomessa kuin Virossa. Lebensraum on tuttu käsite Hitlerin Natsi-Saksasta. Tällä perusteltiin saksalaisten elintilan tarvetta idässä. Suomalaisen Lebensraumin avulla haetaan suomalaisuudella lisää tilaa niin Karjalasta kuin Virosta. Suomalaiset yhdessä virolaisten kanssa katsovat edustavansa läntisiä heimoja, jotka tunkevat itäisiä heimoja itään.
Suomalais-virolaisen russofobian taustalla voi nähdä kaksi asiaa. Suomalaisia ja virolaisia yhdistää pelko, että ruotsalaiset pitävät meitä vähän liian mongoleina. Meillä on heikko identiteetti lännen suhteen. Toisena syynä saattaa olla varsinkin Virossa vallitseva käsitys siitä, ettei maa kykene todellisuudessa olemaan itsenäinen Venäjän ja Saksan välissä.
Suur-Suomi-haaveet eivät ole ainutlaatuisia. Suomessa ne olivat vallalla jo 1930-luvulla. Tuolloin suomalaisten ristiretket Viroon päätyivät huonosti. Viron presidentti Konstantin Päts lähetti suomalaiset AKS:läiset agitaattorit poliisisaatossa maasta ulos fasismin nousun estämiseksi.
Suomalaisessa mediassa Lebensraumia edustaa Yhtyneet Kuvalehdet Oy, jonka omistajasuku Reenpäät ovat johtoasemassa myös Pro Kareliassa. SanomaWSOY:ssä taas pahan akseli koostuu Aatos Erkosta, Max Jakobsonista ja Henry Kissingeristä, kaikki tunnettuja Neuvostoliitto-Venäjä-vihaajia.

Pro Karelian toiveet palautetusta Karjalasta hallitsevat suomalaista todellisuutta, vaikka palautus on pelkkä illuusio. Se estää käsittelemästä Baltian venäläisten oikeuksia ja Suomen rikoksia Baltiassa. Suomen presidentit ovat vaikuttaneet Virossa vähemmistön aseman heikkenemiseen heti Martti Ahtisaaresta alkaen. Hänen aikanaan vietiin läpi Viron ortodoksikirkon tuhoamisyritys. Nykyisin vähemmistön kirkon hävittäminen katsotaan kansanmurhaksi. Meidän Rauhan nobelistimme on varsin erikoisessa valossa Baltian ansioillaan. Pääministeri Paavo Lipponen puolestaan lahjoitti maailmalle miljoona ongelmaa viemällä Baltian maat EU:n jäseneksi vuonna 2003. Lipposen aikana miljoonalla venäläisellä ei ollut minkään maan kansalaisuutta Virossa ja Latviassa. Presidentti Tarja Halosen aikana apartheid on Virossa ja Latviassa vain sementoitunut. Halonen on suhtautunut ongelmiin kuin paavi Hitleriin.
Suomalaiset ovat luoneet Baltian apartheidin perustan jo Euroopan Neuvostossa viemällä vuonna 1993 läpi Viron jäsenyyden ilman venäläisten kansalaisoikeuksia. Tästä jaksaa leuhkia kokoomuksen entinen kansanedustaja Jouni J. Särkijärvi. Toinen kokoomuslainen Kirsi Piha puolestaan europarlamentaarikkona valehteli Viron puolesta integraation etenevän mallikelpoisesti. Piha käänsi päälaelleen Jörn Donnerin kriittiset raportit Virosta.
Selvää on, että kun Viron apartheidia puretaan, Suomesta Haagin ihmisoikeustuomioistuimiin lähtevä juna on lastattu demareilla, heidän kärkikolmikollaan."

2 kommenttia:

u kirjoitti...

Ulkoeestiläisten vimmalla ja rahoilla aivopestään erinomaista Eestin kansaa. Joko riittää?

Anonyymi kirjoitti...

"Pro Karelia on osa suomalais-virolaista aateklusteria, joka edistää Suur-Suomi-aatetta. Tätä suomalaista Lebensraumia vievät eteenpäin Suomessa asuvat viehättävät virottaret: Iivi Anna Masso, Imbi Paju ja Sofi Oksanen yhdessä Pro Karelian kanssa. Heitä tukee valtamedia niin Suomessa kuin Virossa."

Onneksi mailmanrauhalle kolmatta mailmansotaa eivä nämä kiihkoilijat saa aikaan halustaan huolimatta. Sen estävät Johan Bäckman ja Juha Molari sekä Leena Hietanen ja SAFKA säälimättömillä paljastuksillaan näiden iljettävien tuholaisten myyräntyöstä.