tiistai 24. tammikuuta 2012

Sosialistit heräsivät horroksesta Liettuassa

Vasemmiston romahdus on ollut totaalinen koko Euroopassa. Ensimmäiset vaatimattomat merkit jonkinlaisesta vasemmistolaisen ajattelun heräämisestä tulevat Liettuasta. Siellä kahdeksan sosialidemokraattia laittoi nimensä vetoomukseen, jolla vastustetaan kommunismin ja fasismin rikosten rinnastamista. Vetoomus ajoitettiin Wannseen kongressin 70-vuotispäiväksi 20. tammikuuta 2012. Allekirjoittajina on 70 kansanedustajaa ja eurokansanedustajaa 19 Euroopan maasta.
Liettualaisten sosialidemokraattien massiivinen esiintyminen tässä vetoomuksessa on huomionarvoista. Liettuasta tulee Euroopan räikein esimerkki historian uudelleen kirjoituksesta. Pääkaupunki Vilnassa on niin sanottu kansanmurhan museo, joka unohtaa sen ainoan kansanmurhan, 200 000 juutalaisen tappamisen Natsi-Liettuassa, mutta on nostanut uhreiksi saman määrän liettualaisia ”kansanmurhan” uhreja Neuvosto-Liettuassa. Joukossa on Neuvostoliittoon karkotetut liettualaiset, erilaisia rangaistuksia rikoksista saaneet liettualaiset, tai kuten professori Dovid Katz ironisesti sanoo, jokainen itään päin matkalipun ostanut liettualainen. Nämä pari sataa tuhatta liettualaista säilyivät hengissä. Dovid Katz on yksi Wannseen kongressin julistuksen tekijöistä.
Liettuassa, Latviassa ja Virossa Nato- ja EU-jäsenyys ovat johtaneet natsien paluuseen. Kaikissa Baltian maissa on vallalla kaksi historian kirjoitusta, yksi ulkoiseen ja toinen sisäiseen käyttöön. Baltit kertovat länteen ”kaksoiskansanmurhasta”, kuinka Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto murhasivat yhtä lailla sekä juutalaisia että maiden omia kansalaisia. Kotimaissa kerrotaan vain yhdestä kansanmurhasta eli Neuvostoliiton ”pahuudesta” omia kansalaisia kohtaan. Kumpikin historian kirjoitus on yhtä lailla humpuukia. Juutalaisten raivon baltteja kohtaan ymmärtää, koska tarinoissa on totta vain sen verran, että juutalaiset tapettiin. Useimmiten juutalaiset tapettiin paikallisten kollaboraattoreiden toimesta.
Liettuassa tästä historian vääristelystä on uskaltautunut irtisanoutua vasta ne kahdeksan sosialidemokraattia, jotka eivät salli neuvostoajan rinnastamista natsi-Liettuaan. He ovat jo saaneet Liettuan ulkoministeri Audronius Ažubalisin tuomion. Hän korostaa, ettei Hitlerillä ja Stalinilla ollut muuta eroa kuin viiksien koko: Hitlerillä ne olivat lyhyemmät. Ažubalis syyttää liettualaisia sosialidemokraatteja siitä, että nämä ovat irtautuneet Euroopan parlamentin ja ETYJ:in hyväkymistä päätöksistä Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan rikosten rinnastamisesta. Hän on oikeassa. Liettuan sosialistit kyseenalaistivat nämä päätökset. He alkoivat korjata eurooppalaisen vasemmiston hirvittäviä virheitä, joilla vasemmisto on hirttämässä itsensä.
Saavatko liettualaiset sosialistit seuraajia? Aivan varmaa on, etteivät virolaiset Sven Mikserin johtamat Nato-demarit koskaan anna tukeaan Liettuan sosialisteille. He eivät voi koskaan olla sellaista mieltä, jossa voi joutua olemaan Venäjän kanssa samalla puolella. Suomessa vasemmistoliitto ja demarit eivät edes ymmärrä, mistä puhutaan.
Suomalaisista vetoomuksen allekirjoitti vain meppi Hannu Takkula, joka tunnetaan Israelin ystävänä. Meppi, Anneli Jäätteenmäki (keskusta) kieltäytyi allekirjoittamasta. Euroopan parlamentissa kommunismin ja fasismin rikosten rinnastamista vuonna 2009 vastustanut kansanedustaja Riitta Myller (sd) kieltäytyi laittamasta nimeään vetoomukseen. Vasemmiston Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho jättivät myös allekirjoittamatta.
Liettualaisista allekirjoittaneista sosialisteista kaksi oli meppiä: Vilija Blinkevičiūtė ja Justas Paleckis. Kovaa sakkia Hitlerin viimeisestä bunkkerista Euroopassa.

Lähteet:
http://www.holocaustinthebaltics.com/
http://www.postimees.ee/713082/leedu-valisminister-suudistas-sotse-kremli-loosungite-kordamises/

1 kommentti:

Siim kirjoitti...

"Fašistide" read täienevad -
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ajaloolased-noukogude-okupatsioon-algas-1940-aastal-narvast.d?id=63885963