perjantai 13. tammikuuta 2012

Krossilla ei ole kaikki ohjukset laivassa

Nyt Venäjä sen sitten teki: etsintäkuulutti virolaisen entisen vakoilupomo Eerik-Niiles Krossin. Venäjä syyttää häntä Arctic Sea-laivan merirosvouksen järjestämisestä.
Eerik-Niiles Kross oli jo vuosi sitten varsin huolissaan kohtalostaan. Sen paljasti hänen hillitön pyrkimyksensä Viron parlamenttiin immuniteettia hakemaan. Krossille tarjosi apua Vihreiden puheenjohtaja Marek Strandberg, joka laittoi hyvän ystävänsä ”varmaksi läpimenijäksi” viime maaliskuun parlamenttivaaleissa. Kävi vain niin onnettomasti, että vaikka Eerik-Niiles sai Vihreistä eniten ääniä, Viron Vihreät tipahtivat parlamentista. Syytesuoja jäi saamatta.
Nyt apua tarjoaa Krossille hänen toinen hyvä ystävänsä, Isänmaa-puolueen puheenjohtaja Mart Laar. Kross on ehdolla Laarin manttelinperijänä puolueen puheenjohtajaksi. Tai oli ehdolla. Kansainvälinen etsintäkuulutus taisi katkaista senkin pakotien.
Krossin kommentti Viron lehdille on ollut paljon puhuva. Krossin mukaan Venäjän päämääränä on tuhota läntiset tiedusteluorganisaatiot!
Alusta asti on ollut selvää, että Kross on mukana suurten pelissä. Viroon on pesiytynyt läntiset tiedustelupalvelut, CIA ja MI6, jotka käyttävät virolaisia hyväkseen Venäjä-vastaisessa taistelussa. Kross on ollut ketjun yksi lenkki. Ehkä heikoin sellainen. Hänellä kun ei ole koskaan ollut kaikki kotona; tai tässä tapauksessa: ei ole ollut kaikki ohjukset laivassa (kaikki muumit laaksossa, kaikki inkkarit veneessä jne.) Nyt Venäjä siivoaa yhden kiusankappaleen menemään.
Isänmaa-puolueen parlamenttiryhmän esimies Urmas Reinsalu sanoo Postimees-lehdessä, ettei Viro tule luovuttamaan Eerik-Niiles Krossia Venäjälle, koska hyvin pian Venäjä vaatisi Mart Laaria! Siinä Reinsalu ei erehdy. Venäjä voi olla hidas, mutta Venäjä ei ole tyhmä eikä unohda. Mart Laar on varmasti yhdessä Marek Strandbergin kanssa listalla, jossa luetellaan Venäjän vastaisen terrorismin tukijoita. Sekä Laar että Strandberg myivät Viron keskuspankin ruplat Venäjän vastaista sotaa käyville tsetseeneille 1992-1993. Mart Laar oli yhdessä Eerik-Niiles Krossin kanssa antamassa neuvoja solmion syöjä Mihail Saakasvilille hetkeä ennen Georgian hyökkäystä Venäjälle 2008.
Mart Laarin aika tulee vielä. Venäjä siivoaa pikkuhiljaa Virosta läntisen tiedustelusolun, jonka tehtävänä on Venäjä-vastaisen sodan käyminen.
Krossin kohdalla lähtö tuli nyt.

Lähde:
http://www.postimees.ee/701538/krossist-sai-tanasest-rahvusvaheliselt-tagaotsitav/

Ei kommentteja: