tiistai 2. elokuuta 2011

Vasemmiston tuho syynä Baltian natsijuhlintaan

Venäläisen Russia Today-televisiokanavan haastattelija (30.07.) kysyi, miksi maailma, YK ja Eurooppa eivät tuomitse selkeämmin Baltian maissa riehuvaa natsismin rehabilitaatiota? Suorassa lähetyksessä ei aina kykene kovin syvälliseen ajatteluun. Vasta mikrofonien sulkeuduttua ryhdyin pohtimaan, mitä kysymykseen olisi pitänyt vastata? Viron Sinimäellä saa vapaasti juhlia Hitlerin voittoa ainakin seuraavista syistä:
1.Baltian maiden ovat pieniä. Ne ovat niin pieniä, etteivät ne kiinnosta ketään. Maailmaa vaivaa niin sanottu ”ei voisi vähempää kiinnostaa”-efekti.
2.Akateemiset piirit ovat avuttomia. Historioitsijat eivät kykene puolustamaan faktoja, koska he eivät halua alentua keskustelemaan propagandistien tasolla. Akateemisia piirejä velvoittava totuuden vaatimus tekee heidät hitaiksi ja varovaisiksi toisin kuin natsipropagandistit.
3.Vasemmiston romahdus. Läntisessä Euroopassa ei ole vasemmistopuolueita, sosialidemokraatteja tai kommunisteja, jotka kykenisivät puolustamaan vasemmiston saavutuksia 1900-luvulla. Vasemmistopiirit lähes kaikkialla Euroopassa pyytävät anteeksi sitä, että ovat olleet ”vasemmistolaisia”. Vasemmistolaiset ovat impotentteja pyytäen äärioikeiston kanssa yhteen ääneen anteeksi ”kommunismin rikoksia”. Vasemmisto yhdessä oikeiston kanssa tuomitsee kommunismin rikollisena kaivaen oman hautansa. Oikeiston ja äärioikeiston esiinmarssille ei ole vastavoimaa vasemmiston puuttuessa.
4.Geopoliittinen imperatiivi. Nato, Yhdysvallat ja EU ovat Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen ottaneet helmoihinsa kaiken saatavissa olevan ilman reunaehtoja, niin sanotulla face value-periaattella. Ketään ei kiinnostanut, minkälaista natsisakkia tuli mukaan otettua. Tämä on mahdollistanut sen, että Itä-Euroopassa on Naton sateenvarjon alla alkanut natsismin rehabilitaatio. Rupusakki sikailee, isännät eivät aio antaa sen häiritä omia etujaan.
5.Double genocide-ajattelu. Antikommunisteja tuetaan ymmärtämättä, että kyseessä on fasismin nousu. EU antoi Virossa ”kommunismin rikosten” tutkijoille miljoona euroa. Viron ykkösnatsi, Mart Laar kävi rahalla Yhdysvalloissa Valkoisen talon nurkalle pystytetyllä ”kommunismin rikosten” muistomerkillä juuri samaan aikaan kuin virolaiset natsit juhlivat Hitlerin voittoa Sinimäellä.

1 kommentti:

Paavi Caius kirjoitti...

Viron ja Baltian historia eroaa muiden maiden historioista.

Molotov-Ribbentrop sopimuksessa sovittiin elokuussa 1939 kaikkien saksalaisten etnisestä puhdistuksesta Baltian maista ja niiden liittämisestä Neuvostoliittoon.

Hitler oli sopinut Stalinin kanssa yhteisestä hyökkäyksestä Puolaan 1.9.1939, mutta Stalin tekikin oharin ja antoi Puolan hyökkäyksen mennä Hitlerin piikkiin ja hyökkäsi Puolaan vasta pari viikkoa myöhemmin ottaen itselleen Länsi-Puolan, kuten elokuussa oli sovittu.

Voisi myös puhua vironsaksalaisten oikeudesta palata takaisin ja saada omaisuutensa. Vironsaksalaiset joutuivat jättämään kotimaansa Molotov-Ribbentrop-sopimuksen perusteella, joka takasi Neuvostoliitolle etnisesti puhdistetun Baltian - siis saksalaisista puhdistetun Baltian syksyllä 1939. Vähintään 80.000 etnistä saksalaista joutui jättämään työnsä, kotinsa ja omaisuutensa Baltian maihin - eli siis myös Viroon - Stalinin ja Hitlerin etupiireihin jakamisen seurauksena. http://fi.wikipedia.org/wiki/Baltiansaksalaiset

Vironruotsalaiset olivat saaristokansana selvinneet pahimmilta puhdistuksilta 1939-44 sekä neuvostomiehityksen että saksalaismiehityksen aikana, jolloin 7.000 vironruotsalaista joutui jättämään esi-isiensä talot, rannat ja maat, ja suuntaamaan veneensä kohti Ruotsia. http://fi.wikipedia.org/wiki/Vironruotsalaiset

Lisäksi Virossa joutui etnisen puhdistuksen kohteeksi komfasistien ja fasistien miehitysten aikana inkeriläiset, vorumaalaiset, romanit, juutalaiset ja muut vähemmistöt. http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5rumaa

Unohtamatta virolaisia, joista tuli vähemmistö toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä omassa maassaan monilla asuinalueilla sekä pääkaupungissa Tallinnassa että itäisessä Narvan kaupungeissa. Poliittinen valta ja järjestysvalta Virossa siirtyivät venäläisille ja palautuivat virolaisille takaisin vasta maan itsenäistyessä 1991.

Natsijuhlinta? Monet virolaiset kokevat yhä kiitollisuutta Saksan armeijalle ja siihen liittyneille virolaisille aivan kuten Suomi yhä kiittää Hitlerin aseapua kesällä 1944 säilytetystä itsenäisyydestään. Vaikka Suomi käänsikin aseensa jo syksyllä Hitleriä vastaan.

Vasemmiston tuho? Kyllä syventyvä köyhyys vielä nostaa vasemmiston valtaan kaikissa Baltian maissa, se on vain ajan kysymys. Aivan kuten Ukrainassa kävi ja sitten loppuivat "natsijuhlinnat" ja holodomorin muistelut.