keskiviikko 21. syyskuuta 2011

EU:n tulisi ottaa mallia ruplaliitosta

Virolainen yrittäjä:
Raha säilyy paremmin dollareina kuin euroina

Virolainen transitoyrittäjä Oleg Ossinovski ei usko euron kestävän, koska valuuttaunionin perusta on väärä.
”Euro-vyöhyke ei ole elinkelponen, nykyisellään se on mahdoton. Yhtenäisen rahaliiton pitäisi olla sellainen kuin oli ruplaliitto”, Ossinovski sanoi virolaisessa talouskonferenssissa.
Uutisportaali Delfin siteeraama Ossinovski aikoo itse pitää rahansa euron sijasta ”maailman valuutassa” dollarissa.
”Tämän hetkisellä euroalueen rahaliitolla ei ole realistista tulevaisuutta. Kaksikymmentä ulkoministeriötä, valtiovarainministeriötä. Voidaan venyttää ja vanuttaa asiaa, mutta mitä en ole kuullut, että olisi tarjottu minkäänlaista hyvää suunnitelmaa pelastaa eurovyöhyke. Olen varma, että raha kannattaa pitää sittenkin dollareina”, Ossinovski totesi.
Virolaisilla on kokemusta ruplaliitosta, Neuvostoliitosta. Neuvostoliitto oli liittovaltio ja yhden valuutan, ruplan talousalue.

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/ossinovski-raha-tuleks-hoida-ikkagi-euro-asemel-dollaris.d?id=58196158

1 kommentti:

Sami Mollgren kirjoitti...

Minusta ei kannata kovin suuresti haikailla sellaisen perään, joka ei ole koskaan tuonut kellekään sen paremmin aineellista kuin henkistäkään hyvinvointia. Tällaisia asioita ovat Neuvostoliitto ja Rupla. Neuvostoliiton ja sen ruplatalouden viikunanlehtenä tunnetusti olivat halpa leipä ja Vodka. Noista ensimmäisellä taattiin ihmisille välttämättömin ja jälkimmäisellä annettiin mahdollisuus paeta arkea.

Euroopan Unioni ja Euro puutteineen ovat tuoneet Eurooppaan melkoisesti aineellista hyvinvointia, vaikkakin joidenkin valtioiden löyhä taloudenpito on johtanut ongelmiin.

Itse kannatan Unionin roimaa tiivistämistä, jotta saadaan Eurolle ja muille yhteisille hyvän tuojille jokin selkeä auktoriteetti.