perjantai 24. syyskuuta 2010

Vihan ilmapiiristä Virossa

(Tämä teksti poistettiin Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelusta 24.09.2010)

Virossa on alkanut noitavainot muusikko Tõnu Trubetskyä vastaan. Trubetsky liittyi oppositiossa olevaan keskustapuolueeseen ja sai teollaan Viron muusikkopiirien vihat niskaansa. Julkisuudessa hän perusteli valintaansa sillä, että hän on kyllästynyt valheisiin. Virolaiset ovat hänen mielestään menneet täysin sekaisin omista houreistaan.

Trubetsky on vanha punkkari ja Virossa suositun Vennaskond-yhtyeen solisti. Jotkut toimittajat arvioivat hänen puoluevalintansa olleen punkeinta, mitä Trubetsky on koskaan elämässään tehnyt.
 
Muusikkopiireissä leviää t-paita,jossa venäjänkielellä kerrotaan, että Trubetsky ei tule menemään maaliskuun parlamenttivaaleissa läpi.
 
Trubetskyyn kohdistunut mielipidevaino on nostattanut aiheesta Virossa
kysymyksen, mistä tämä vihan ilmapiiri on peräisin?
 
Kirjailija-huijari ja propagandisti Imbi Paju kiirehti tarjoilemaan selityksenä Neuvostoliittoa. Hänen mukaansa Virossa vallalla oleva viha on Neuvostoliiton perintöä eikä ole virolaisille hyvitettävissä.
 
Imbi Paju on Isänmaa-nimisen puolueen kannattaja ja ideologinen idiootti.
 
Virossa sikiävällä vihalla ei ole mitään tekemistä Neuvostoliiton kanssa. Virossa
kylvää vihaa Isänmaa-niminen puolue, jonka puheenjohtaja on Mart Laar. Tämä puolue vihaa Edgar Savisaaren johtamaa keskustaa, koska Savisaaren keskusta on yhteistyöhaluinen puolue. Se tulee toimeen sekä maassa olevien venäläisten kanssa että Viron sosialistisen historian kanssa.
 
Virossa olevat venäläiset äänestävät keskustaa. Mart Laar vihaa venäläisen
vähemmistön kanssa yhteistyöhaluista keskustaa. Laar viljelee natsipropagandaa. Hän hakee legitimiteettinsä Natsi-Virosta 1941-1945. Tuon ajan rikolliset metsäveljet ovat hänelle vapaustaistelijoita. Isänmaa-puolueen natsi-ideologia nostattaa Virossa Waffen-SS-ihannointia ja tuo natsimarssit tähän päivään.
 
Tõnu Trubetsky oli kutsuttu keskustelutilaisuuteen, johon hänen tietämättään oli kutsuttu myös Isänmaa-puolueeseen liittynyt muusikko. Trubestky kääntyi tilaisuudesta kannoiltaan ilmoittaen, ettei keskustele natsien kanssa.
 
On turha syyttää Neuvostoliittoa siitä, mikä on aivan omaa kotitekoista
virolaista fasismia.

Ei kommentteja: