sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Pitkästä aikaa radiossa

Joskus kauan sitten, Viron kylmä sota- kirjani ilmestymisen jälkeen vuonna 2008 virolainen toimittaja Juku-Kalle Raid kutsui minut ystävällisesti omaan radio-ohjelmaansa. Tuolloin sain peräti tunnin kertoa näkemyksiäni Viron historiasta ja nykyisyydestä. Kadulla tuttavani, vielä tuolloin minulla oli virolaisia tuttavia, pysähtyivät kertomaan, että olin tarjonnut heillekin hyvin mielenkiintoisen näkökulman Viron asioihin.

Juku-Kalle soitti torstaina (26.05.2011) ja varsin lyhyellä varoitusajalla pyysi minua mukaan perjantain ohjelmaansa keskustelemaan Venäjän ihmisoikeustilanteesta yhdessä europarlamentaarikko Kristina Ojulandin kanssa. Ihmettelin vähän, että mitä tekemistä minulla on Venäjän ihmisoikeuksien kanssa? Koska olen hyvin kriittinen sekä Ojulandin että hänen Europarlamentin parhaan kaverinsa, ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautalan Venäjän politiikan suhteen, totesin voivani vähän haukuskella heitä. Toinen heistä voisi olla Bloody Mary ja toinen Lady Macbeth.

Juku-Kalle on siitä harvinainen, että hän uskaltaa soittaa minulle. Tänään hän joutui kuitenkin maksamaan siitä kalliisti. Hän oli kirjoittanut Eesti Ekspressiin ohjelmastaan ”mainoksen”, jossa esitellään muiden ohjelmassa olleiden ajatuksia, minua ei siteerata ollenkaan. Olen saanut vain jälleen kerran kunnianarvoisan maininnan ”kommunisti” ja ”äärivasemmistolainen”. Ensimmäistäkään ajatustani ei esitetä.

No hyvä, ehkä joku kuuntelee ohjelman tämän perusteella. Minussa se jälleen kerran vahvistaa enemmän vain näkemystä siitä, että minut todellakin halutaan vaientaa. Toimittaja, joka uskaltaa ottaa minut ohjelmaansa, joutuu aina vähän pyytelemään anteeksi tekoaan.

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/mis-toimub-venemaal-ojulandi-ja-hietaneni-vastandlikud-nagemused.d?id=46827144

tiistai 3. toukokuuta 2011

Estland ist nazifrei?

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 3.5.2011)

Saksalaiset ovat todella pihalla. Der Spiegel on koonnut kartan Euroopasta, jossa Viro on natsivapaa maa. Suomi on saanut ruskean väripeitteen kiitos persujen. Myös Ruotsi on saanut omat natsinsa ruotsindemokraateista.

Der Spiegelin kartassa kuudessatoista Euroopan maassa parlamenttiin on päässyt fasistisia oikeistoryhmiä. Italiassa ja Sveitsissä ne ovat jopa hallituksessa; Hollannissa ja Suomessa vasta sinne pyrkimässä.
Suomen kohdalla Der Spiegel on oikeassa. Perussuomalaisten riveissä oleva Suomen Sisu ilmoittaa ideologiansa jo nimensä etukirjaimissa.

Eesti Ekspress-lehti on ironisoinut Der Spiegelin jutun Viroon sopivaksi otsikoimalla sen kysymysmerkillä varustettuna natsivapaasta Virosta. Se herättää hilpeyttä. On olemassa toinenkin saksalainen kartta, jossa Viro oli merkitty ensimmäisenä judenfrei-maana.

Saksalaiset eivät ymmärrä Viron politiikasta yhtään mitään. Virossa ei ole tietenkään fasistista oikeistopopulistista liikehdintää, koska maa on natseja täynnä. Fasistinen oikeistopopulistinen "oppositio" istuu Virossa hallituksessa. He ovat hallinneet Viroa viimeiset 20 vuotta.

Viron suojelupoliisi järjesti helmikuussa Narva-Jõesuussa kansainvälisen informaatiouhkakonferenssin. Tärkeimpänä asiana agendalla oli torjua julkisuudesta tiedot, joissa puhutaan joko Viron fasistisesta menneisyydestä tai nykyisyydestä.
Viron suurin turvallisuusuhka on maassa riehuvan fasismin paljastuminen.

Tässä työssä Virolla on apuna suomalainen media. Nimenomaisesti Helsingin Sanomat ja Yleisradio ovat osanneet peittää Viron oikeistopopulismin luonteen. Suomesta on valehdeltu maailmalle kuva Virosta natsivapaana vyöhykkeenä. Perimmäisenä motiivina suomalaisella medialla on suojella suomalaisten kansallista projektia etnisesti puhtaasta Virosta, apartheid Viroa.

Lähde:
http://www.ekspress.ee/news/kaardid_ja_edetabelid/kaardid/estland-ist-nazifrei.d?id=44421737

maanantai 2. toukokuuta 2011

Osama, Kavkaz Center ja Molari

(Julkaistu Uuden Suomen blogissa 02.05.2011)

Tunnustan, että pidin Osama bin Ladenista. Minusta hän oli sympaattinen terroristi. Hän tuntui edustavan Lähi-Idässä aivan oikeutettua Amerikka-kriitikkiä. Luultavasti varsin moni Suomessa ajatteli kanssani samalla tavalla. Se on ollut yksi syy, miksi al-Qaidan vastustaminen ja terrorismin vastainen sota on tuntunut vieraalta. Amerikka on saanut, mitä Amerikka ansaitsee.

Suomessa kuitenkin Kavkaz Centerin vastustaminen on minulle itsestään selvää. Kavkaz Center on Suomessa oleva al-Qaidan solu. Kavkaz Center on hyökännyt paitsi Safkan (Suomen antifasistinen komitea) jäseniä vastaan, se on puolustanut terrorismia Venäjällä. Entinen pastori Juha Molari on tutkinut Kavkaz Centerin omistajan, Mikael Storsjön Suomeen tuomien turvapaikkaa hakevien tsetseenien taustoja ja rahoituskanavia ja paljastanut varsin selkeästi yhteydet al-Qaidaan.

Juha Molari on tehnyt tutkivan toimittajan työtä enemmän kuin yksikään kuukausipalkkaa saava Sanomatalon toimittaja. On kummallista, että Suomessa media ei ole kiinnostunut paljastamaan Kavkaz Centeriä. Se kertoo suomalaisen median romahduksesta. Kun Safka järjesti pari viikkoa sitten tiedotustilaisuuden asiasta, paikalle ei tullut ensimmäistäkään suomalaista tiedotusvälinettä. Onneksi sentään tuli venäläisiä toimittajia. He tutkivat nyt entistä tehokkaammin Suomen tukea al-Qaidalle.

Tiedotustilaisuuden jälkeen Safkan pääideologi Petri Krohn tiivisti syyt, miksi Suomessa voi tukea terroristeja joutumatta linnaan.
Päämääränä maailmalla on tällä hetkellä ”Venäjän balkanisaatio”, eli jakaa Venäjä Jugoslavian tapaan pieniksi paloiksi.

Suomessa tätä toimintaa tuetaan kolmella tavalla: terrorismin tuetaan Kavkaz Centerin kautta, separatismia tuetaan sukulaiskansojen nationalismin avulla ja venäläisiä ekstremistejä tuetaan kutsumalla heitä oppositioksi.

Kavkaz Centerin taustalla on Mikael Storsjö, fennougrismia Venäjällä herättelee Ville Ropponen ja venäläisiä ääriliikkeitä tukee Heidi Hautala, Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja. Hän on myös Kavkaz Centerin sisarjärjestö Venäjä-vastaisen Finnrosforumin perustajajäseniä. Suomessa tässä terroristien tukijoiden joukossa ovat myös Pen-klubin entiset ja nykyiset jäsenet. Taisi olla Rauhanpuolustajat ja vielä Amnestykin. Lista on hirveä häpeä suomalaiselle kansalaisjärjestötoiminnalle.

Nyt kun maailma juhlii Osama bin Ladenin kuolemaa, Suomessa olisi aika ryhtyä siivoamaan omaa pesää al-Qaidan tukijoista. On jäähyväisten aika – suomalainen intelligentsia.